Kocaman: Beraberlikten Ziyade Taraftarlarla Aramızdaki İlişki Zedelenmemeli

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Marsilya maçında kaybedilen 2 puandan ziyade Fenerbahçe ile taraftar arasındaki zedelenmenin asıl sorun olacağını söyledi.

UEFA Avrupa Ligi'nde Marsilya ile oynanan ve 2-2 sona eren karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına katılan Kocaman, bu tip maçlarda ana etkenin fiziksel durumdan ziyade ruhsal dönemin etkili olduğunu belirterek, "Maçın kırılma noktaları kondisyonla ilgili değildi. Fiziksel durumdan ziyade ruhsal dönem etkili olmuştur. Ruhsal ağırlığı kaldırmak önemliydi. 21 gün önce oynanan Spartak Moskova maçında Fenerbahçe 90 dakika ayakta kalmıştı. Maçın gelişimi buna yönelikti. Yaptığımız oyuncu değişiklikleri tartışılır. Oyundan çıkanlarla girenler arasında istediğimiz farkı yaratma konusunda duygu öne çıktı. Futbolun doğası böyle son saniyede top bizdeydi 2-1 öndeydik fakat olmadı. Son dönemlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz özgüven ve moral bulmak galibiyetlerle geliyor. Ne olursa olsun işler yolunda gitmese de kazanmak önemliydi. Duran topta beraberlik golünü yedik." diye konuştu.

Bir gazetecinin maçın bitiminde taraftarların "Aykut istifa" şeklinde yapmış olduğu tezahüratları ile ilgili olarak "Ben bu tezahüratları duymadım. Ayrıca da yanıt vermek istemiyorum. Polemiğe girmek istemiyorum." cevabını verdi. Aykut Kocaman, takımının Marsilya karşında basit hatalar yaptığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu karşılaşma benim açımdan en üzüntü kelimesi olarak nitelendirin bir maç oldu. Maç bitti dediğimiz son 10 dakikada baskı yedik. Daha çok geriye koştuk. Ayaklar geriye koşmaya başladı.

Ortalar gelmeye başladı.

Son dakikada Bekir'in ayağına çarpan top ileriye gitse gol olmayacaktı. Çok istekli ve arzuluyduk. Seçeneklerle ilgili problem olabilirdi. İstedik sonuna kadar götürmeye çalıştık. Büyük bir avantaj yitirdiğimizin farkındayım. Takıma büyük destek veren taraftar vardı. Bu alanda kaybımız daha fazla. Bu maçtan kaybettiğimiz sadece iki puan olmadı. Fenerbaçe zorda olsa bu gruptan çıkacaktır. Takımın taraftarlar arasında zedelenme olursa en büyük kayıp bu olur." Bir gazetecin "Maçın 2-2 bitmesinde oyuncu değişiklikleri etkili oldu mu?" sorusuna Kocaman, "Değişiklikler sebep değil. 2-2'den giden yolda ana sebep değildi. Herşeyin nedeni var. O anlamda küçük olsa da bir etken bu olur. Bu işin doğası bu maalesef" diyerek sözlerini tamamladı .