İşitme Engelliler’den Süper Başlangıç

Venezuella’nın Margarita kentinde başlayan Dünya İşitme Engelliler Judo-Karate-Tekvando Şampiyonası’nın ilk gününde Türk sporcular tatamiyi rakiplerine dar etti.

Judo ve karatede kata takımlar dünya şampiyonu olurken, Türkiye ilk günü iki altın, beş bronz madalya ile tamamladı.Londra 2012 Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’nin elde ettiği başarıların yankıları sürerken, sporcular Dünya İşitme Engelliler Judo-Karate-Tekvando Şampiyonası’na da (World Deaf Martial Arts Championships) çok iyi bir başlangıç yaptı. Venezuella’nın başkenti Margarita’da düzenlenen şampiyonanın ilk gününde judo ve karate kata takımları altın madalya kazandı. İlk gün tatamiye çıkan sporculardan beşi de bronz madalya alarak kürsüye çıktı. İLK MADALYA JUDO’DANTürkiye’ye ilk altın madalyayı Abdullah Sevinç ve Erkan Esenboğa’dan oluşan Judo kata takımı kazandırdı. Finalde Portekiz’i geçen iki sporcu altın madalya sevincini tataminin kenarında Türk bayrağı açarak kutladı. Karatede de kata takımı zorlu rakiplerini geçerek dünya şampiyonu oldu. İlk gün tatamiye çıkan beş Türk sporcusu da bronz madalya kazandı. Judoda 90 kiloda Samet Bulut ve 100 kiloda Murat Baştuğ, karatede 67 kiloda Mehmet Ali Sapmaz, tekvandoda ise poomse bayanlarda Aslıhan Savan, poomse erkeklerde İbrahim Atamer üçüncülük kürsüsüne çıktı. Dünya İşitme Engelliler Judo-Karate-Tekvando Şampiyonası’na her üç branşta da iddialı hazırlandıklarını belirten kafile başkanı Fahrettin Yıldız, sporcuların elde ettikleri başarıların kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Yıldız, “İşitme engelli sporcularımız tatamide gösterdikleri üstün mücadele ile bizi gururlandırdı. Onların tek isteği biraz ilgi. Spor kamuoyundan bu noktada destek istiyoruz.” dedi.

Yıldız, iki yılda bir düzenlenen organizasyonu önümüzdeki yıllarda Türkiye’de yapmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.