Fırat Aydınus Devler Ligi'nde ter attı

Fırat Aydınus'un yönettiği Bayern Münih-Valencia karşılaşmasını Alman ekip 2-1 kazandı.

FIFA kokartlı hakem Fırat Aydınus'un yönettiği UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda oynanan Bayern Münih-Valencia karşılaşmasını Alman ekip 2-0 kazandı.

Allianz Arena'da 68 bin biletli seyircinin izlediği karşılaşmada Bayern Münih, İspanyol ekibi 38. dakika Bastian Schweinsteiger ve 76. dakikada Toni Kroos'un golleriyle 2-1 mağlup etti. Valencia'nın tek golü 90. dakikada Nelson Valdez'den geldi. Bayern Münih'in 90 artı 3. dakikada kazandığı penaltı atışını, Mario Mandzukic değerlendiremedi.

Karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus, ilk sarı kartını 75. dakikada Valencia'lı oyuncu Toni Costa'ya gösterdi.

82. dakikada Rami'ye ve 85. dakikada Costa'ya birer sarı kart daha gösteren Aydınus, 90 artı 3. dakikada Robben'i ceza alanı içinde düşüren Rami'yi ikinci sarı karttan kırmızı kart göstererek soyunma odasına gönderdi.

Alman ekip karşılaşmanın 54. dakikasında Toni Kroos'un ceza sahasında düşmesi sonucu penaltı bekledi, ancak karşılaşmanın hakemi Aydınus bu pozisyonda düdük çalmadı.

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi grup maçlarında ilk kez görev alan Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu üstlenirken, maçın dördüncü hakemi Tarık Ongun oldu. Müsabakada ek yardımcı hakem olarak da Halis Özkahya ve Barış Şimşek görev yaptı.