‘Tutuklu Belediye Başkanlarına Özgürlük’ Turnuvası Sona Erdi

Van’ın Bostaniçi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Tutuklu Belediye Başkanlarına Özgürlük’ turnuvası 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde oynanan final maçıyla sona erdi.

Van’da KCK operasyonları kapsamında tutuklanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz ve Başkale eski Belediye Başkanı İhsan Güler’in serbest bırakılıp özgürlüğüne kavuşmaları için düzenlenen ‘Tutuklu Belediye Başkanlarına Özgürlük’ turnuvası oynanan final maçıyla sona erdi.

Yaklaşık bir aydır devam eden turnuvanın final maçı Piramit Spor ile Mezopotamya Spor arasında oynandı. Beldede bulunan Piramit Futbol Halı Sahası’nda düzenlenen final karşılaşmasını Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, BDP Bostaniçi Belde Başkanı Rıza Sucai, BDP’li yöneticiler, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi. Final karşılaşmasında oyuncular tutuklu belediye başkanlarının resimlerinin bulunduğu tişörtler giyerek sahaya çıktı.

Maç öncesi karşılıklı başarıların dilendiği karşılamada daha sonra final maçına geçildi. Oldukça heyecanlı geçen maçta Mezopotamya Spor, Piramit Spor’u 4-2 yenerek turnuvayı kazanan takım oldu .

Kaynak: İHA