'Türk İnsanı Olarak Sıkıştığımız Yerde İyi Şeyler Yapmışızdır'

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne Bursaspor ve Trabzonspor'un da UEFA Avrupa Ligi'ne kalamamasını değerlendiren Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Abdullah Avcı, "Kafamızı tamamen dibe sokamayız. Olumlu bakmalıyız. Biz Türk insanı olarak sıkıştığımız yerlerde iyi şeyler yapmışızdır." dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile OPET Petrolcülük A.Ş. arasında imzalanan sponsorluk anlaşması Beşiktaş Four Seasons Otel'de gerçekleştirildi.

İmza töreninin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Milli Takımlar Teknik Sorumlusu ve A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Biliyorsunuz ki sponsorlar, futbol için önemli. OPET de 3 yıllık sponsor oldu. Biz de depoyu fulledik. Start veriyoruz." diye konuştu.

2014 Dünya Kupası elemelerinde Hollanda ile yapılacak maç hakkında konuşan Abdullah Avcı, "Hollanda, dünya sıralamasında 3 - 4 takımdan bir tanesi. Şu anda herkes Hollanda'yı konuşuyor; ama biz çalışmalarımızı yaparken Estonya, Romanya ve Macaristan'ı bütün ekip halinde seyrediyoruz. Zor bir grup; Estonya geçen sene play-off oynadı. Romanya'nın belli bir standartı var. Macaristan bu turnuvayı son derece istiyor. Biz de grup birinciliği olarak bir hedef koyduk. İyi başlamak istiyoruz. Oyun anlamında iyi başlamak öz güvenimizi arttıracaktır. Oyuncu grubuna güveniyoruz." ifadelerini kullandı.

Hollanda'nın teknik direktör değişikliğine gittiğini de hatırlatan Abdullah Avcı, "Teknik direktör değişikliğinin ardından Belçika'ya karşı oynadılar. Skor anlamında değil; ama oyun anlamında değişiklik yansımış." yorumunda bulundu.Bir soru üzerine Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne Bursaspor ve Trabzonspor'un da UEFA Avrupa Ligi'ne kalamamasını da değerlendiren Avcı, "Tabii ki uluslararası arenada maç oynamak hem kulüplere hem de milli takıma olumlu yansıması anlamında son derece önemli. Ancak bununla da kafamızı tamamen dibe sokamayız. Olumlu bakmalıyız. Biz Türk insanı olarak sıkıştığımız yerlerde iyi şeyler yapmışızdır. Şu anda Avrupa Ligi’ne devam eden Galatasaray ve Fenerbahçe ağırlıklı 13 oyuncumuz var. Bu da bize olumlu yansıyacaktır diye düşünüyorum." şeklinde konuştu .