Terim'in Aslanları öldü öldü dirildi

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında son şampiyon Galatasaray, sahasında Bursaspor'u 3-2 mağlup ederek sahasında ikinci galibiyetini elde etti.

Spor Toto Süper Lig 3. hafta maçında Galatasaray sahasında Bursaspor'u konuk etti. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadeleyi sarı kırmızlı ekip 3-2 kazandı.

Zevkli bir 90 dakikaya sahne olan karşılaşmada sarı kırmızılı ekibe galibiyeti getiren golleri 24. dakikada Umut Bulut, 72. dakikada kendi kalesine Musa Çağıran ve 80. dakikada Burak Yılmaz kaydetti.

Bursaspor'un golleri ise 51. dakikada Musa Çağıran ve 85. dakikada Ömer Erdoğan'dan geldi.

Geçtiğimiz hafta Beşiktaş ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Galatasaray, evinde oynadığı ikinci maçı da kazanmasını bildi. Sarı kırmızılılar yeşil beyazlı ekip önünde zor bir galibiyet elde ederken; ligdeki 1000. galibiyetine de imza atmış oldu.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Twente'ye elenerek Avrupa'ya erken veda eden Bursaspor ise ligde IBB'den sonra Galatasaray'a da mağlup oldu.

Bu sonucun ardından sarı kırmızılılar puanını 7'ye yükseltirken; Bursaspor ise 3 puanda kaldı.

Ligin 4. haftasında Bursaspor sahasında Karabükspor'u konuk ederken; Galatasaray da Medical Park Antalyaspor deplasmanına gidecek.

BURAK YILMAZ YİNE YEDEK


Spor Toto Süper Lig'in üçüncü haftasında Galatasaray, Bursaspor'u konuk ederken son yapılan Beşiktaş derbisinin kadrosu büyük ölçüde korunurken, sadece sakatlanan Ujfalusi'nin yerine Dany görevlendirildi.

Sarı-kırmızılı ekibin ligin ilk haftasında Kasımpaşa ile yaptığı maçta da ilk 11'de yer alan Dany, Beşiktaş karşısında yedek soyunduktan sonra Bursaspor mücadelesinde takıma geri döndü. Galatasaray'da Tomas Ujfalusi'nin yanı sıra TFF Süper Kupa mücadelesinin hakemi Cüneyt Çakır'a müdahalesi nedeniyle 11 maç ceza alan Engin Baytar da takımdaki yerini alamayan bir diğer isim oldu.

Geride kalan sezonu Trabzonspor formasıyla gol kralı olarak tamamlayan ve sarı-kırmızılı ekibin kadrosuna kattığı Burak Yılmaz, Bursaspor'a karşı yedekler arasında yer aldı.

Teknik direktör Terim, forvette Elmander-Umut Bulut ikilisini bozmayarak, Bursaspor maçında Burak'a yedekler arasında yer verdi.

YOĞUN BASKI VE UMUT BULUT!


Bursaspor karşısında taraftarının da desteğini arkasına alan Galatasaray, rakip kalede baskı kurarak ilk 20 dakikalık bölümde gol aradı. Zaman zaman Bursaspor'un da ataklar geliştirdiği maçta ilk gol sesi 24. dakikada geldi. Sağ taraftan Selçuk'un yaptığı ortada ceza sahasında Hakan Aslantaş'ın ters kafa vuruşunu, Umut Bulut arka direkte çizgi üzerinde tamamlayarak takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Bursaspor da oyuna dengeyi kurmayı başarırken ilk yarı bu skorla sona erdi: 1-0

ESKİ G.SARAYLI MUSA'DAN BERABERLİK GOLÜ

İkinci yarının henüz ilk dakikalarında Bursaspor maça eşitliği getiren golü buldu. 51. dakikada Batalla, ceza alanı dışarısında kaleyi sağ çaprazdan gören bir bölgeden serbest vuruş kullandı. Arjantinli oyuncunun kale sahasına kestiği topa son dokunan isim Musa Çağıran oldu. Bursasporlu futbolcu Musa Çağıran, eski takımı Galatasaray'a gol atarak skora dengeyi getirdi: 1-1

BURAK, BELLUSCHI VE AMRABAT

Skor 1-1'e geldikten sonra iki takım da oyuncu değişikliklerine yöneldi ve yeni transferlerini sahaya sürdü. Fatih Terim, 56. dakikada Johan Elmander'in yerine Burak Yılmaz'ı; 61. dakikada ise Emre Çolak'ın yerine Amrabat'ı aldı. Ertuğrul Sağlam da 61. dakikada yeni transferi Belluschi'yi Stanislav Sestak ile değiştirdi.

MUSA ÇAĞIRAN KALELERİ ŞAŞIRDI

İki takımın da orta alanda boşluklar verdiği dakikalarda sarı kırmızılı ekip de, Bursaspor da gollük pozisyonlar yakalasa da değerlendiremedi. Dakikalar 72'yi gösterdiğinde ise Galatasaray bir kez daha öne geçti. Hamit'in pasıyla ceza sahasına giren Burak'ın vuruşu Carson'dan döndü. Dönen topu önüne alan Amrabat'ın vuruşu sol yan direkten döndü. Dönen topu uzaklaştırmak isteyen Musa'nın ters vuruşu ağlara gitti: 2-1

BURAK YILMAZ'DAN SİFTAH

Öne geçtikten sonra demoralize olan Bursaspor karşısında üstün oyununu koruyan Galatasaray, 80. dakikada aradaki farkı ikiye çıkardı. Savunmanın arkasına atılan pasta savunma ile Carson arasında anlaşmazlık yaşandı. İbrahim'in kafa vurduğu topu Amrabat ceza yayındaki Burak'a çıkardı. Burak yerden bir vuruşla topu filelere gönderdi: 3-1

ÖMER ERDOĞAN FARKI BİRE İNDİRDİ

3-1'den sonra oyunun koptuğunu düşünenler yanıldı. Bursaspor 85. dakikada duran toptan bulduğu golle farkı bire indirdi. Sol köşeden kullanılan kornerde arkaya seken topa Batalla gelişine vurdu. Arka direkte meşin yuvarlağa ayak koyan Ömer fileleri havalandırdı: 3-2

Galatasaray'ın 1000. galibiyeti


Türk Telekom Arena'daki maçta Bursaspor'u 3-2 yenen Galatasaray'ın bu galibiyeti lig tarihindeki 1000. zaferi oldu.

Galatasaray: 3 Bursaspor: 2

Maçtan Dakikalar...

M.S. Ve karşılaşmanın son düdüğü geldi.
90' Batalla'nın serbest vuruşunu Semih kornere gönderdi. Scott Carson'ın da geldiği köşe vuruşundan sonuç alamıyor Bursaspor.
90' Bursaspor tüm hatlarıyla Galatasaray kalesine yükleniyor. Sağ taç çizgisinin orta yuvarlağa bakan kısmından bir serbest vuruş kullanıyor Bursaspor
90' Oyunun sonuna 3 duraklama dakikası eklendi.
89' 4'e 4 geldi Bursaspor. Batalla'nın Vederson'a pasında Dany araya girdi. Daha sonra ceza alanına ortalan topu da Semih uzaklaştırıyor.
88' Sağ kanatta Dany'nin pasıyla topla buluşan Aydın tekrar Dany'i düşündü ancak savunma araya giriyor.
87' İnanılmaz bir gol kaçtı! Burak Yılmaz sağ kanattan ceza alanına yuvarladı, Amrabat boş kaleye topa dokunamadı.
86' Arena'da gol düellosu! Bursaspor köşe vuruşunda ceza alanı dışarısında topla buluşan Batalla'nın vuruşunu arka direkte Ömer tamamladı ve farkı bire indirdi.
85' GOL! Ömer Erdoğan

84' Türk Telekom Arena'da müthiş bir çoşku var. Galatasaray taraftarının takımlarına desteği sürüyor.
83' Murat Yıldırım, Musa Çağıran'ın yerine oyunda.
82' Aydın'ın pasında sağ kanatta Eboue topla buluştu ancak ömer Erdoğan, topu uzaklaştırdı.
81' Bursaspor savunmasındaki anlaşmazlık sonucunda top Amrabat'ın önünde kaldı. Faslı oyuncu Burak'ı çok iyi gördü. Burak akıllıca bir vuruşla topu filelerle buluşturuyor.
80' GOL! Burak Yılmaz
82' Aydın'ın pasında sağ kanatta Eboue topla buluştu ancak ömer Erdoğan, topu uzaklaştırdı.
81' Bursaspor savunmasındaki anlaşmazlık sonucunda top Amrabat'ın önünde kaldı. Faslı oyuncu Burak'ı çok iyi gördü. Burak akıllıca bir vuruşla topu filelerle buluşturuyor.
80' GOL! Burak Yılmaz
78' Bursaspor'da N'Diaye yerini Bangura'ya bıraktı.
77' Orta alanda Pinto'yu karşılayan Semih'in faul yaptığını işaret ediyor Yankaya.
76' Umut Bulut yerini Aydın Yılmaz'a bıraktı.
75' Karşılaşmada tempo arttı, Galatasaray, Bursaspor yarı sahasındaki boşluklardan faydalanmak istiyor.
74' Umut'un pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Hamit müthiş vurdu Carson aynı güzellikte çıkartıyor topu.
73'
Arena'da çok ilginç bir gol izledik. Hamit'in pasında ceza alanına giren Burak Yılmaz'ın vuruşunu Scott Carson çıkardı. Sonrasında Amrabat takipçiliğini konuşturdu ve ceza sahası içerisinden vuruşu direkten döndü. Dönen topa ters bir vuruş yapan Musa topu kendi ağlarına gönderdi.
72' GOL! Musa Çağıran (k.k)

71' Bursaspor'da Murat Yıldırım oyuna girmek için hazırlık yapıyor.
70' Umut Bulut atağa çıkarken yerde kaldı, hakem faul düdüğünü çalıyor.
69' Batalla inanılmaz bir gol kaçırdı. Hızlı çıkan Sebastian Pinto sol kanattan ortaladı. Arka direkteki Batalla müsait pozisyonda topu dışarı vurdu.
68' Galatasaray oyunu rakip yarı alana yıktı. Ancak kaleye gitmekte zorlanıyor bu dakikalarda.
67' Hamit sağ çaprazdan ceza alanına girer girmez sürpriz bir şut attı. Top az farkla auta çıkıyor.
66' Melo'nun savunmanın arkasına gönderdiği top Eboue'ye gelmeden savunma araya girdi.
64' Selçuk ve Amrabat paslaşarak korneri kullandı. Selçuk arka direkteki Burağa kesti. Burak topa dokunuyor ancak etkili bir vuruş yapamıyor.
63' Galatasaray Bursaspor kalesinde baskı kurdu, ikinci golü arıyor.
62' Hamit'in pasında ceza alanına giren Eboue'nin orta şut karışımı vuruşu savunma tarafından uzaklaştırıldı.
61' Galatasaray'da da Amrabat, Emre'nin yerine oyuna giriyor.
61' Bursaspor'da Sestak oyundan çıkıyor. Belluschi oyunda.
60' Bu kez de Burak ceza alanından kaleyi düşündü. Sol ayağıyla sert bir vuruş yapan Burak, kaleyi tutturamadı.
59' Emre'nin kornerini Carson yumrukladı, sonrasında top Muslera'ya kadar geldi.
58' Selçuk uzaklardan kaleyi düşündü, Ömer'e çarpan top kornere çıktı.
57' Bursaspor bir kez daha etkili geldi. Batalla, ceza yayı üzerinden savunma arkasına sarkan Pinto'yu gördü. Muslera çıktı ve aldı.
56' Galatasaray'da Elmander yerini Burak Yılmaz'a bıraktı.
55' Sarı-kırmızılı ekip etkili geldi. Sağ kanatta topla buluşan Hamit arka direkteki Umut'u düşündü ancak Ömer araya girdi.
54' Golden sonra oyun hareket kazandı. Bursaspor ön alanda baskı kurarak Galatasaray'ın çıkmasına izin vermiyor.
53' Galatasaray hızlı çıktı. Emre'nin uzun topuyla buluşan Umut, Hamit ile verkaç yaptı. golcü futbolcu son çizgiye kadar indi ancak Hakan'ın da müdahalesiyle topun kontrolünü kaybetti.
52' Batalla, ceza alanı dışarısında kaleyi sağ çaprazdan gören bir bölgeden serbest vuruş kullandı. Arjantinli oyuncunun kale sahasına kestiği topa son dokunan isim Musa Çağıran oldu ve skora denge geldi.
51' GOL! Musa Çağıran
50' Hamit Altıntop, Hakan Aslantaş'a yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü.
49' İkinci yarıya iki ekip de kontrollü bir anlayışla başladı. Galatasaray oyunu rakip yarı sahaya yıkmaya çalışıyor.
48' N'Diaye Galatasaray yarı sahasında Melo'yu düşürdü. Sarı-kırmızılılar faul atışını uzun kullandı, ofsayt bayrağı kalkıyor.
47' N'Diaye savunmanın arkasına sarkan Hakan'ı düşündü. Onun ortasını Sestak indirdi, Vederson'un ceza alanı dışarısından yaptığı vuruşu Semih uzaklaştırdı.
46' Ve ikinci yarı başladı.

Ve ilk yarının son düdüğü geldi.

45' Hamit'in pasında sağ kanatta topla buluşan Eboue, ceza alanına ortaladı. Umut'un vuruşunu Carson inanılmaz çıkardı.
45' İlk yarının sonuna iki dakika ilave edildi.
45' Maçta ortam gerildi. Felipe Melo'nun yaptığı faulden sonra İbrahim Öztürk çok sinirlendi, Brezilyalı yıldız rakibinden özür diliyor.
44' Sağ kanattan gelen ortaya vurmaya çalışan Sestak'ın yükselirken Eboue'ye faul yaptığını işaret ediyor Özgür yankaya.
43' Sebastian Pinto sarı kart gördü.
42' Galatasaray kendi yarı sahasında top çeviriken Bursasporlu oyuncular topu kazandı. Hızlı bir şekilde ceza alanına giren topu Muslera çıktı ve uzaklaştırdı.
41' Bursaspor bu bölümde biraz daha etkili görünüyor. Sağ kanattan Sestak-Basser ikilisiyle tehlike oluşturmaya çalışıyor yeşil-beyazlılar.
40' Golden sonra maçtaki tempo düştü. Galatasaray top asahip olmayı öncelik haline getirirken; Bursaspor rakibini kendi yarı sahasında karşılıyor.
39' N'Diaye, Galatasaray yarı sahasındaki Dany'i indirdi. Hakem faul kararı verdi.
38' Bursaspor çok adamla geldi Galatasaray kalesine. Batalla'nın pasında sağ kanatta topla buluşan Sestak, ceza alanına ortaladı. Eboue kademeye girerek penaltı noktası üzerinde topu kafasıyla uzaklaştırdı.
37' Bursaspor ayağında top tutmakta zorlanıyor, sarı-kırmızılıların yapıtğı presin bunda payı büyük.
36' Galatasaray oyununu geride kalan kısmında oldukç etkili gözüktü, Bursaspor ise orta sahadan kazanılan toplarla pozisyon üretmeye çalışıyor.
35' Bursaspor hızlı çıktı. Sestak'ın sağ kanattan yaptığı ortayı Muslera çıkıyor ve alıyor.
34' Hamit'in pasında sağ kanatta topla buluşan Elmander, ceza alanı içerisindeki Umut'u düşündü. Umut'a gelmeden Ömer Erdogan kademeye giriyor.
33' Şimdi Selçuk, savunmanın arasından Eboue'yi kaçırmak istedi. Ancak Selçuk'un pası Fildişili oyuncu için bir hayli hızlı.
32' Sarı-kırmızılı ekip yaklaşık 3 dakikadır topu rakibine vermedi. Bursaspor savunması iyice geriye yaslandı.
31' Galatasaray golden sonra oyunu Bursaspor yarı sahasına yıktı. Ayağa paslarla etkili olmaya çalışıyor sarı-kırmızılılar.
30' Emre Çolak'ın ara pasında sağ kanatta topla buluşan Hamit'in son çizgiden yaptığı orta Carson'ın kucağında kaldı.
28' Selçuk serbest vuruşu ceza alanına doldurdu. Hakem Eboue'nin faul yaptığını işaret ediyor.
27' Emre Çolak orta alanda iki oyuncunun arasından çıkamadı hakem faul düdüğünü çalıyor.
26' Arka direkte golü atarken filelere takılan Umut Bulut, kale ağlarını yırttı. Ağların yapılmasının ardından maç santra vuruşuyla tekrar başladı.
25' Selçuk'un kornerinde ön direkteki Hakan Aslantaş'ın ters vuruşunu arka direkteki Umut tamamladı. Golcü futbolcu Kasımpaşa maçındakine benzer bir gol kaydetti.
24' GOL! Umut Bulut
22' Bursaspor orta sahası hücuma çıkmak isteyen Galatasaray'a adeta nefes aldırmıyor.
21' Galatasaray maçın başından bu yana iki kez çok tehlikeli bir biçimde Bursaspor kalesini yokladı. Sarı-kırmızılı oyuncular iki fırsattan da yararlanamadı.
20' Galatasaray bir pozisyondan daha yararlanamadı. Emre'nin müthiş pasında ceza alanında topla buluşan Elmander'in vuruşunu İbrahim son anda bozdu ve mutlak bir gol şansını engelledi.
19' Selçuk'un pasında sağ kanatta topla buluşan Hamit, sağ çaprazdan kaleyi düşündü top yandan auta çıktı.
18' Karşılaşmada tempo iyiden iyiye düştü. Bursaspor kendi yarı alanından bir serbest vuruş kullanacak.
17' Musa'nın ceza alanı dışarısından yaptığı vuruş Batalla'nın ayağında kaldı ancak hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.
15' Galatasaray oyunun temposunu biraz aşağıya çekti. Kendi sahalarında hazırlık pasları yapıyor sarı-kırmızılı oyuncular.
14' Galatasaray, Bursaspor'u eksik yakaladı. Ancak Umut, sağ kanatta bomboş durumda olan Hamit'e topu aktaramadı.
13' Batalla'nın kullandığı köşe vuruşunda, Galatasaray kale alanı içersinde yaklaşık 10 oyuncunun içinde olduğu bir karambol yaşandı. Bursasporlu oyuncular kalenin önüne kurulan etten duvarı aşamadı.
12' Bursaspor, Galatasaray'ı yine atağa çıkarken yakaladı. Hakan Aslantaş uzaklardan şansını denedi. Savunmaya çarpan top kornere çıktı.
11' Karşılaşmada ilk 10 dakika geride kalırken; bu bölümde Galatasaray topa daha çok sahip olan taraf olarak dikkat çekti.
10' Sağ taraftan son çizgiye inen Hamit Altıntop ceza alanı içerisindeki Eboue'yi gördü. Eboue topu kontrol edemedi.
9' Galatasaray gole çok yaklaştı. Orta sahada topu kazanan Selçuk önce NDiaye'yi geçti sonra ceza sahası dışarısından vurdu. Melo'ya da çarpan top üst direkten auta çıktı.
8' Elmander, Eboue'nin şişirdiği topu ceza alanı dışına doğru indirdi. Fakat o bölgede bulunan Emre'nin gelişine vuruşu çok kötü.
7' Bursaspor, Sestak ve Batalla'nın ikili oyunuyla pozisyon üretmeye çalıştı ancak ceza alanı içerisinde Hakan Balta topu uzaklaştırdı.
6' Galatasaray atağa çıkarken Selçuk topu kaybetti ancak hakem Vederson'un faul yaptığını işaret ediyor.
5' Vederson'un falsolu vuruşunu Muslera çift yumrukla uzaklaştırıyor.
4' Bursaspor, sağ taç çizgisinin Galatasaray ceza alanına bakan kısmından serbest vuruş kullanacak.
3' Tomas Ujfalusi'nin sakatlığının ardından Galatasaray'da stoper ikilisi Semih ve Dany'den oluşuyor.
2' Türk Telekom Arena'da müthiş bir atmosfer var. Tribünler büyük oranda dolu.
1' Bursaspor savunmasının hatasında topla buluşan Hamit ceza alanına ortaladı ancak savunma topu uzaklaştırdı.
1' Ve karşılaşmanın ilk düdüğü geldi.

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih, Dany, Hakan Balta, Hamit, Selçuk, Melo, Emre, Elmander, Umut

BURSASPOR:
Carson, Basser, Ömer, İbrahim, Hakan, Sestak, Ndiaye, Batalla, Musa, Vederson, Pinto