Manisaspor İlk Galibiyetini Aldı

PTT 1. Lig’in 2. haftasında Manisaspor sahasında konuk ettiği Kartalspor’u Brazilyalı oyuncusu Kahe'nin ayağından bulduğu gol ile 1-0 mağlup etti.

Manisaspor, PTT 1. Lig'de ilk galibiyetini Kartalspor'a karşı aldı. Maçın ardından basın toplantısında konuşan Manisaspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer, "Zor bir maç olacağını biliyorduk. İlk haftadan moralli bir Kartalspor vardı karşımızda. İyi mücadele ettik. Özellikle ikinci yarı çok fazla gol pozisyonuna girdik. Son vuruşlarda etkili değildik. Böyle olunca zaman zaman sıkıntılı anlar yaşadık. Biz yeni kurulan bir takımız. Bunun da iyi sinyallerini veriyoruz. 3-4 hafta sonra çok daha iyi bir Manisaspor izlenecek. Bunun ilk kıvılcımları bugün oldu. Amacımız galip gelmekti. Galip geldiğimiz için sevinçliyiz” dedi.

Maça gelen seyirci sayısının kendisini şaşırttığını dile getiren Erginer, "Ben daha fazla bir seyirci bekliyordum ama biz daha iyi oynayarak, daha iyi sonuçlar alarak seyirci sayımızı arttıracağımıza inanıyorum. Zor bir ligdeyiz seyirci desteği olmadan ne kadar gidebilirsiniz? Onların desteğini, maça etkisini görmek istiyoruz” diye konuştu.

Manisaspor maçına Göztepe galibiyetiyle moralli olarak çıktılarını belirten Kartalspor Teknik Direktörü Besim Durmuş, "Geçen hafta aldığımız 3 puan bizim daha özgüvenle hazırlanmamızı sağladı. Buraya gelirken en azından kazanamıyorsak, kaybetmemeyi düşünüyorduk. Aklımızda olmayan bir mağlubiyet oldu. Oyunun başında iyi başlayamadık. Manisaspor daha istekli, arzulu başladı ve bir de gol buldu. Gereksiz bir gol yedik. Oyunun geneline baktığımızda kazanacak kadar oynamadığımızı düşünüyorum. İkinci yarı istekliydik. Oyunun boyu uzadıkça daha çok oyuna hakim olmaya başladık. Yalnız bloklar arasında sorunlarımız oldu. Bu sorunu gideremeyince oyunu forse edemedik. Üzgünüz, bu sonuç düşünmediğimiz bir sonuçtu. En azından milli takım arasına daha moralli girmek istiyorduk. Bu akşam kazanan Manisa takımını tebrik ediyorum. Biz önümüze bakıyoruz. Daha iyi hazırlanarak bu mağlubiyeti telafi etmek istiyoruz” dedi.

Maçın zor geçeceğini tahmin ettiklerini belirten Kartalsporlu Fatih Gül, "Geçen sene ligden düşmüş fakat bazı oyuncularını kadrosunda bulunduran bir ekiple oynadık. Bizde buna göre hazırlanarak, rakibimizi iyi analiz ettik. Zaman zaman oyundan koptuğumuz anlar oldu. Zaman zaman ise üstünlük sağladığımız bölümler oldu. Yediğimiz golden sonra bir kaç pozisyon verdik. Onun dışında rakibimizden çok üstün bir maç oynadığını görmedik. Buradan en kötü bir puan alıp ayrılabilirdik. Manisaspor'u mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Sözlerine Manisaspor'u oyunundan dolayı tebrik ederek başlayan Kartalsporlu oyuncu Efecan Karaca ise "Bizim de pozisyonlarımız vardı ama Manisaspor daha şanslıydı. Özellikle kalecileri Volkan Babacan çok iyi oynadı bugün. Önümüzde 2 haftalık bir milli takım arası var. Moralimiz bozuk. Bu arayı en iyi şekilde değerlendirip, Samsunspor maçına moralli bir şekilde taraftarımızın karşısına çıkmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Maça çok iyi hazırlandıklarını belirten Manisaspor'un yeni transferi Cem Sultan, "Hafta başından beri analizini yaptığımız bir takımla oynadık. Hocalarımız bizi çok iyi hazırladı. Takımın eksiklerini biliyorduk. Ona göre sahaya çıktık. Maçın ilk devresinde etkiliydik ancak gol geç geldi. Geç gelmesine rağmen pozisyonlarımız çok fazlaydı. Çoğunu değerlendirmesek de iyi bir oyun çıkarttık. İlk haftaya nazaran bu hafta biraz daha iyi bir oyundu. Zaman zaman tabiî ki hatalarımız vardı. Biz genç bir takımız ama Manisa Spor Kulübü bize sahip çıkıyor” dedi.

Karşıyaka maçında kaybedilen 2 puanın ardından lige daha iyi devam etmek için galip gelmek istediklerini kaydeden Manisasporlu genç oyuncu Gökay İravul ise "Sahada çok iyi bir performans gösteren bir Manisaspor vardı. Bu maçın ilerleyen maçlarda daha iyi olacağımızın bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Sonradan oyuna gireni, kulübede olanı hatta tribüne çıkanı bile tüm içtenliği ile takıma destek veriyor. Biz de bir takım olmayı başardık. Manisa halkına seslenmek istiyorum. İlk maçımız olmasına rağmen evet seyircimiz vardı ancak daha fazla olması gerekirdi. Bizi daha çok desteklemelerini istiyoruz. Manisaspor ile Manisa Şehri bir bütün olmasını canı gönülden istiyorum. Bununla ilgili şehrimizde çok güzel adımlar atılıyor. Taraftarımız maçlara daha çok gelmeli” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA