Karatenin Duayeni Koşar'dan Delihasan'a Destek

'Karatenin Şampiyonlar Ligi' olarak tanımlanan ''Karate 1 Premier League''in İstanbul ayağında müsabakalar devam ederken federasyorn başkanı Esat Delihasan, Türkiye'de karatenin layık olduğu yere geldiğini söyledi.

Bağcılar Spor Kompleksi'nde yapılan ve 43 ülkeden 335 sporcunun katıldığı organizasyonun çok iyi gittiğini belirten Başkan Esat Delihasan, karateyi Türkiye'ye getiren ilk kişi olarak bilinen ve bu spora büyük hizmetleri geçen Hakkı Koşar'a da teşekkür ederek, şunları söyledi:"Önemli bir turnuva düzenliyoruz. Böylesi önemli bir günde Hakkı Koşar hocamızın burada olması bizim için onur verici. Onun desteğini biz her zaman yanımızda hissediyoruz. Hocamızın Türkiye'ye getirdiği karateyi de ona ve Türk halkına layık bir seviyeye getirebilmek için hem yurt içinde hem de yurt dışında gerekli çalışmaları yapıyoruz."

HAKKI KOŞAR'DAN DELİHASAN'A ÖVGÜ
Bu arada Karate 1 Premier League müsabakalarını izleyen Hakkı Koşar ise, "Bayrağı o kadar özel ellere teslim etmişizki o zamanın milli ve Avrupa şampiyonları şuanda federasyon başkanları oldu." diyerek şunları söyledi:"Ben 1961'de bu sporu Türkiye'ye getirdiğimde yanımdaki antrenörler hocam yurt dışına çıkabilecekmiyiz derken bakın şimdi yurt dışını buraya getirdik."SERAP ÖZÇELİK'İN FİNAL SEVİNCİÖte yandan Karate 1 Premier League yarışlarında finale yükselen Avrupa şampiyonu Serap Özçelik ise hedefinin final maçını da kazanarak birinci olmak olduğunu söyledi.

Turnuvanın çok iyi gittiğini belirten Serap Özçelik, "Yapılan turnuvada finale çıktım. Allah'a şükür ama finali de geçersem daha rahat olacağım. Karşılaşmalar rahattı. 3 maç yaptım ve daha önceden de tanıdığım rakiplerdi." diyerek şunları söyledi:"Finalde karşılaşacağım rakibimi bilmiyorum, ilk defa maç yapacağım kendisiyle. Ona göre taktik yapacağım. Şuan milli takım kampımız da devam ediyor. Bizim için hazırlanan kamp programı dahilinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Teknik açıdan biraz eksikliklerimiz olsada dünya şampiyonasında zirveye çıkacağız."Dünya şampiyonasındaki rakiplerini bilmediğini de belirten Serap Özçelik, "Ama herşey sonuçta bana bağlı. Ogün günümde olursam kürsüde kendime yer bulmak önceliğim, bu yer kürsünün zirvesi olursa eğer çok güzel olur. Fakat zirve ya da üçüncü basamak o kadar da önemli değil, önemli olan o kürsüde kendine yer bulabilmek." diyerek sözlerini tamamladı .