Karate 1 Premier League’in Altın Kızı Meltem Hocaoğlu Oldu

‘Karatenin Şampiyonlar Ligi’ olarak bilinen Karate 1 Premier League’in İstanbul ayağında Türkiye’ye tek altın madalyayı bayanlar +68 kiloda kazandıran Meltem Hocaoğlu'nun başarısı camiayı sevindirdi.

Bahar Erşeker, Şeyda Burucu ve Gökhan Gündüz'ün de üçüncülük kürsüsüne çıktığı ilk müsabakalarının Türkiye için önemli olduğuna vurgu yapıldı.

İstanbul ayağının Bağcılar Spor Kompleksi’nde 43 ülkeden 335 sporcunun katılımıyla yapıldığı Karate 1 Premier League’in ilk gününde Türk karateciler bir altın, üç bronz madalya kazandı.+68 kilo bayanlar kumitede dünya gençler şampiyonu ve Avrupa üçüncüsü Meltem Hocaoğlu, organizasyonun ilk gününde zirveye çıkan tek Türk sporcu oldu. Birbirinden zorlu rakiplerini yenerek finale gelen Hocaoğlu, Hollandalı Ciska Van Der Voort ile yaptığı altın madalya maçını da rahat kazandı.

İlk dakika içinde arka arkaya iki ippon (üç puanlık vuruş) yaparak 6 - 0 öne geçen Hocaoğlu maçın bitmesine 1 dakika 10 saniye kala 8 - 0 sayı tuşuyla rakibini mağlup etti.Bayanlar 61 kiloda Bahar Erşeker, 68 kiloda Şeyda Burucu ve erkekler 84 kiloda Gökhan Gündüz yarı finalde rakiplerine yenilerek bronz madalyada kaldılar. Turnuvada dereceye girenlere madalyaları Dünya Karate Federasyonu Antonio Espinosa, Dünya Karate Federasyonu Genel Sekreteri George Eurolipos ve Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan tarafından verildi.

Karate 1 Premier League’in İstanbul ayağında bugün erkekler ve bayanlar kata takım, bayanlar kumite 50 kg, 55 kg, erkekler kumite 60, 67 kg müsabakalarıyla sona erecek .