Fenerbahçe Maçından Notlar

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Sivasspor'a konuk olan Fenerbahçe'de, Brezilyalı yıldız Alex De Souza, 3 maç aradan sonra yeniden ilk 11'de sahaya çıktı.

Sarı-lacivertli ekipte, Brezilyalı yıldız Alex De Souza, 3 maç aradan sonra yeniden ilk 11'de şans buldu. Teknik direktör Kocaman'ın, Spartak Moskova ile yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi play-off maçları ve Gaziantepspor maçında 11 kişilik kadroda şans vermediği Alex De Souza, Sivasspor karşısında yeniden formasına kavuştu.

Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları süren Volkan Demirel, Krasic ve Serdar Kesimal'ın yanı sıra Cristian, Bienvenu, Sezer Öztürk, Orhan Şam ve Özgür Çek de maç kadrosunda yer almadı.

Ev sahibi ekip Sivasspor'da ise sakatlığı devam eden Roman Bednar, Abdülkadir ve kaleci Korcan dışında eksik bulunmuyor.

Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanan maç için, her iki ekibin taraftarları tribünlerdeki yerlerini aldı. Konuk takım taraftarına kale arkası tribününde ayrılan 800 kişilik yer doldu. Sivaslı futbolseverler de maça yoğun ilgi gösterdi. 14 bin 998 kişi kapasiteli stat, tamamen doldu. Müsabaka için 110 basın mensubu akreditasyon yaptırdı.

Karşılaşmanın oynanacağı stadın çevresinde polis ve özel güvenlik elemanları yoğun önlem aldı.

Sivassporlu futbolcular, ''Sağlıklı nesiller için bebeğinize hergün 500 ml anne sütü içirin'' yazılı pankartla sahaya çıktı.

Sarı-lacivertli taraftarlar, ''I love you Alex'' diye tempo tutarken, Brezilyalı futbolcu da kendisini çağıran tribünlere giderek taraftarları selamladı.

-Ligde 15. randevu-

Fenerbahçe ile Sivasspor, Süper Lig'de 15. kez karşı karşıya geldi.

İki ekip arasında yapılan 14 maçtan, 10'unu Fenerbahçe, 2'sini Sivasspor kazandı, 2 maç da berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin 36 golüne, Sivasspor 18 golle yanıt verdi. Geçen sezon ligde yapılan maçları Sivasspor Sivas'ta 2-0, Fenerbahçe de İstanbul'da 4-2'lik sonuçlarla kazandı.

İki takım arasında Sivas'ta yapılan 7 lig maçında Fenerbahçe 4, Sivasspor 2 kez galip gelirken, 1 maç da berabere bitti. Sivas 4 Eylül Stadı'ndaki maçlarda Fenerbahçe 18, Sivasspor ise 12 gol attı.

-Çalımbay'ın, Fenerbahçe'ye şansı tutmuyor-

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe'ye karşı Eskişehirspor ve Sivasspor'un başında çıktığı son 6 maçta sadece bir galibiyet alabildi.

Çalımbay'ın çalıştırdığı takımlar, bugüne kadar Spor Toto Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile 20 kez karşılaştı. Çalımbay'ın takımları bu maçların 4'ünde sahadan galibiyetle ayrılırken, 13 maçı Fenerbahçe kazandı, 3 maç da berabere tamamlandı. Çalımbay'ın çalıştırdığı takımlar, sarı-lacivertli ekibin filelerini 27 kez havalandırırken, kalelerinde 46 gol gördü.

2001-2002 sezonunda Göztepe'yi çalıştıran Çalımbay, Fenerbahçe ile ilk maçını 5-0 gibi farklı bir skorla kaybetti. Çalımbay, Fenerbahçe'ye karşı ilk galibiyeti ise 2004-2005 sezonunda futbolcu olarak uzun yıllar formasını da giydiği Beşiktaş ile elde etti. Türk futbol tarihinin unutulmazları arasına giren maçta Beşiktaş, rakibini deplasmanda 4-3 yenmeyi başarmıştı. Çalımbay, Fenerbahçe'ye karşı Çaykur Rizespor, Eskişehirspor ve Sivasspor'un başında da birer galibiyet aldı.

Rıza Çalımbay, Sivasspor ve Eskişehirspor'un başında çıktığı son 6 Fenerbahçe maçında ise sadece bir kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Çalımbaylı Sivasspor, geçen sezon Sivas'taki maçta sarı-lacivertli ekibi 2-0 yenmişti. Son 6 maçtan 5'ini ise Fenerbahçe kazandı.

Muhabir: Önder Felek / Ömer Hakan Kibar

Yayıncı: Tarkan Demir

Kaynak: AA