Emin Balcı: 3x3 Basketbolu Daha Geniş Kitlelere Yayacağız

3x3 Dünya Turu 2012 İstanbul ayağında tüm basketbolseverlerin keyifli anlar yaşadığını belirten TBF Sportif Faaliyetler Direktörü Emin Balcı, bu organizasyonun bir parçası olduğu için gurur duyduğunu söyledi.

TBF Sportif Faaliyetler Direktörü Emin Balcı organizasyonun dünyada ilk defa bu formatta yapıldığını söylerken, “FIBA’nın liderliğinde yapılan bu organizasyonun ilk yapılan diğer tüm turnuvalardaki gibi eksikleri olabilir fakat burada gördüğüm ve yetkililerden işittiğim kadarıyla şu ana kadar yapılan organizasyonların en iyisi olduğunu öğrendim. Bundan da çok büyük bir mutluluk duydum. Bu turnuvanın diğer ayaklarında yaşanan aksaklıkların hiçbirinin burada yaşanmadığını söylediler. Ben de Türkiye Basketbol Federasyonu olarak bir başarılı organizasyona daha imza atmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu organizasyonun ve federasyonumuzun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.” dedi.

Basketbolun fazlasıyla teknik ekipmana ihtiyaç duyan bir spor olduğunu ve TBF’nin bunları en iyi şekilde temin ederek başarılı işlere imza atmaya devam ettiğini belirten Balcı, “3x3 organizasyonu basketbola gönül veren herkesin destek verdiği bu sporun farklı bir boyutu. Bu sayede basketbol daha geniş kitlelere yayılarak sokaktaki sporseverlerin ilgisini çekiyor. Bugün bunu da burada görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Aileler, pazar gezmesine çıkmış insanlar buraya gelerek keyifli dakikalar yaşamaya başlıyorlar. Ana aktivitelerin yanında düzenlenen şovlarla da bu turnuvanın bir parçası oluyorlar. Bu açıdan da önem taşıyan bir turnuva çünkü artık basketbolun bu dalı da resmi bir kimlik kazanma yolunda ilerliyor. Biz de üç sene boyunca bu turun bir ayağını burada düzenlemeye devam edeceğiz. Önümüzdeki senelerde de yapılacak olan yatırımlarla daha geniş kitlelere ulaşarak daha başarılı işlere imza atacağımızı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.