Çalımbay: Seyir Açısından Mükemmel Bir Maçtı

Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, iki takımı da kutlayarak başladığı konuşmasında her iki takımın da çok iyi mücadele ettiğini kaydederek, "Seyir açısından mükemmel bir maçtı.

" dedi.

Çalımbay, maçtan Sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Zevkli maçtı, kazanabilirdik de, Son paslarda biraz daha dikkatli olmasız gerekiyordu. Biraz hatalıydık. Takımımı göstermiş olduğu mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Bundan Sonra hem bu oyunu devam ettirip hem de gollerle değerlendirmek istiyoruz. Milli takım arasını iyi değerlendirerek bundan Sonraki maçlarımıza daha hazır çıkacağız." dedi.

Rıza Çalımbay, Aykut Kocaman'ın Alex ile yaşadığı olayla ilgili bir soruya ise "Bu durum çok abartıldı. Aykut Kocaman'ın kararlarına saygı gösterilmesi gerekir. Alex'in de taraftarların da anlayışlı olması gerekir. Hiç bir antrenör yararlı oyuncuyu kenarda tutmaz. Aykut hoca mutlaka onda bir şey görmüştür. Bu kararı saygıyla karşılamak gerekir. Aykut hoca, art niyetli olsaydı sezon başında istemediğini söylerdi. Fenerbahçe kaliteli bir kadroya sahip. Tabi ki yedek kalanlar olacaktır. Hiç bir oyuncu sezon başı (ben her maçta oynayacağım) diye mukavele imzalayamaz. Herkesin bu kararlara saygı göstermesi gerekir. Hiç bir antrenör iyi oynayan bir oyuncuyu alıp kenara koymaz." şeklinde konuştu.

“TRANSFER OLABİLİR”

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Avrupa, Süper Kupa ve lig maçlarının olduğu zorlu bir periyodu geride bıraktıklarını vurgulayarak, “Maça çıkarken kafamdaki temel sorunlardan biri zihinsel ve fiziksel olarak bazı şeylerin istediğimiz dışında geliştiği bir ortamda Sivasspor gibi futbol sertliğini iyi bilen ve uygulayan takım karşısında neler yapabileceğimiz soru işaretiydi." diyerek, şöyle devam etti:"Bunu sportif manada kullanıyorum.İlk yarı için olumlu şeyler söylemek mümkün. Son derece istekli bir ekip karşısında özellikle ilk yarıda oyunu lehimize çevirebilecek etkili atak ve pozisyonlar bulduk. Bir deplasman karşılaşmasında ortalamanın fazlasıyla üstünde pozisyonlar bulduk ama değerlendiremedik. En kestirme söylenecek şey ise bizim adımıza bu maçı kaybedilmiş 2 puan olarak değerlendirmek mümkün."Aykut Kocaman, Alex'in perormansı ile ilgili soruya, "Bugün genel olarak bütün oyuncular benim beklediğimin üzerinde hareket oynadılar. Alex de buna dahil." şeklinde cevap verdi.Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi için takım listesinin UEFA'ya bildirilmesi gerektiği, bu süre öncesinde transfer olacak mı sorusuna "Beklenti var. Olma ihtimali de yüksek. Avrupa için verilecek listeye yetişeceğini umuyorum. Bir aksilik olmazsa eğer." yanıtını verdi.Aykut Kocaman, sezon başı uyum için söylediği 1.5 aylık süre istemesiyle ilgili olarak ise "O zaman yeni transfer yoktu. Bu sene yeterince transfer yaptık. Musa'yı bile daha 6 aylık olmasına rağmen çok eski bir oyuncu gibi düşünüyoruz 6-7 yeni oyuncunun hemen kaynaşması kolay değil. Bu dönemi mümkün olduğunca az kayıpla atlatmaya çalışıyoruz." dedi.

Son PASLARI DEĞERLENDİREMEDİK”

Sivassporlu Erman Kılıç ve Kadir Bekmezci ise karşılaşmada iyi mücadele ettiklerini buna karşın Son pasları iyi değerlendiremediklerini söylediler.

“TARAFTARLARA 3 PUAN HEDİYE ETMEK İSTERDİK”

Fenerbahçeli Hasan Ali Kaldırım ve kaleci Mert de taraftarına galibiyet hediye etmek istediklerini ancak bunu yapamadıklarını belirterek, "Milli Takım arasından Sonra toparlanarak lige iyi bir şekilde döneceklerini dile getirdiler.