Buz Hokeyinde Türkiye'ye Gümüş Madalya

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen Balkan Festival Turnuvası'nda mücadele eden Türkiye 16 Yaşaltı Milli Takımı gümüş madalya kazandı.

Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu faaliyetleri kapsamında Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu (TBHF) tarafından Kocaeli'nde ilk kez düzenlenen Balkan Festival Turnuvası'nda mücadele eden Türkiye 16 Yaşaltı Milli Takımı, finalde Bulgaristan'a 3-1'lik skorla mağlup oldu ve turnuvada gümüş madalya kazandı.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, yaptığı yazılı açıklamada, turnuvada gümüş madalya alan milli takımın aldığı sonuçtan memnun olduğunu belirtti.

Daha önce buz hokeyinde mücadele eden takımların yediği goller ve kaybettiği maçlarla hatırlandığına dikkat çeken Duman, "Hem A Milli Takımımız hem de bundan sadece 4 ay önce kurulan 16 Yasaltı Milli Takımız büyük başarılara imza attı" dedi.

Köşe yazarlarına ve spor muhabirlerine seslenen Duman, şunları kaydetti: "Bu ülkede sadece futbol yok. Siz kazanılan bu başarıları basında ses getirecek şekilde paylasmazsanız, amatör sporlara destek vermezseniz benim Van'daki, Kars'taki, Hakkari'deki gençlerim bu sporlardan bihaber olur. Pek çok ülkede bir hokey oyuncusu futbolcu kadar para kazanırken, sizler sporcularımızı, başarılarımızı yazıp paylasmazsanız bu spor hep amatör kalır." Öte yandan Duman, Kocaeli'nde kendilerini destekleyen herkese teşekkür etti.

Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu tarafından ilk kez düzenlenen Balkan Buz Hokeyi Birliği Turnuvası 28 Ağustos Salı günü Kocaeli'nde başlamıştı. 28 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen turnuvada, Türkiye, Bosna-Hersek, Sırbistan, Bulgaristan, Hırvatistan, Slovenya, Makedonya, Yunanistan ve Romanya olmak üzere 9 ülkenin 16 yaşaltı erkek Milli Takımları kıyasıya etti. ,

Kaynak: İHA