''balkan Buz Hokeyi Birliği Turnuvası'' Başlıklı Haberi İptal Ederek, Aşağıdaki Haberimizi Yayımlıyoruz.

Balkan Buz Hokeyi Birliği Turnuvası sona erdi

- B Grubu finalinde Bulgaristan'ın 3-1 mağlup ettiği

Türkiye, turnuvayı ikinci sırada tamamladı

-Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Duman:

-''Göreve başladığımız ilk gün, buz hokeyini salon

sporlarında ilk üçe sokağımıza dair söz verdim,

bunu gerçekleştirmek istiyoruz''

KOCAELİ - 02.09.2012 - Kocaeli'de 8 ülkeden 160 sporcunun katılımıyla düzenlenen Balkan Buz Hokeyi Birliği Turnuvası, ödül töreniyle sona erdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Salonu'nda 4 gün süren turnuvada A Grubu'nda Slovenya birinci, Romanya ikinci ve Sırbistan üçüncü oldu. B Grubu'nda ise Bulgaristan birinci, ev sahibi Türkiye ikinci ve Bosna Hersek üçüncü oldu.

Turnuvaya katılan sporcular, ödül töreninde ülkelerinin bayraklarıyla buz pistinde seyircileri selamladı. Selamlamanın ardından A ve B gruplarında dereceye giren takımlara madalya ve kupalarını Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ernest Alyancic ve protokol üyeleri verdi.

-Federasyon Başkanı Duman-

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvanın çok iyi atmosferde geçtiğini belirterek, turnuvayı grubun birincisi olarak bitiremedikleri için üzgün olduklarını söyledi.

15 yaş altı buz hokeyi milli takımının kamp yaptığı sürede hep yanlarında olduklarını ifade eden Duman, milli takımın turnuvada iyi bir oyun sergilediğini dile getirdi.

Duman, ilk kez düzenlenen turnuvaya iyi bir organizasyonla ev sahipliği yaptıklarını belirterek, ''Buz hokeyine yeni başlayanlar için kalabalık bir seyirci vardı. İnşallah seyircimiz daha da artacak. Buz hokeyi milli takımımız bize birçok güzel an yaşatacak. Göreve başladığımız ilk gün, buz hokeyini salon sporlarında ilk üçe sokağımıza dair söz verdim, bunu gerçekleştirmek istiyoruz'' diye konuştu.

Duman, spor kanalları ve gazetelerde haber yoğunluğunun futbol olduğuna dikkati çekerek, amatör sporların gelişmesine katkı sağlanması gerektiğini söyledi.

Turnuvada 15 yaş altı buz hokeyi milli takımının grubunda ikinci olduğunu anımsatan Duman, gazete ve televizyonların futbol dışındaki spor branşlarına karşı da duyarlı olması gerektiğini sözlerine ekledi.

-Maç sonuçları-

4 gün süren turnuvada alınan sonuçlar şöyle:

A Grubu:

Romanya : 25 - Makedonya : 0

Slovenya : 11 - Sırbistan : 0

Sırbistan : 14 - Makedonya : 1

Romanya : 2 - Slovenya : 1

Sırbistan : 1 - Romanya : 2

Slovenya : 20 - Makedonya : 0

Sırbistan : 14 - Makedonya : 0

Romanya : 0 - Slovenya : 2

B Grubu:

Türkiye : 7 - Yunanistan : 0

Bulgaristan : 8 - Bosna Hersek : 1

Türkiye : 5 - Bosna Hersek : 1

Yunanistan : 1 - Bulgaristan : 7

Türkiye : 1 - Bulgaristan : 3

Bosna Hersek : 6 - Yunanistan : 0

Bosna Hersek : 6 - Yunanistan : 2

Türkiye : 1 - Bulgaristan : 3

Muhabir: Kadir Yıldız

Yayıncı: Kemal Kaymak

Kaynak: AA