Abdullah Avcı, Takımına Güveniyor

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Hollanda Milli Takımı'ndaki teknik direktörlük değişiminin takıma olumlu yansıdığını belirterek, zorlu bir maçın kendilerini beklediğini söyledi.

Ay-yıldızlı takımın 2014 Dünya Kupası grup elemelerinde oynayacağı Hollanda maçı öncesi değerlendirmelerde bulunan Avcı, rakiplerinin dünya sıralamasında 3., 4. sırada olduğunu ve bütün turnuvalara katıldığına dikkat çekti.

Avcı, "Herkes Hollanda'yı konuşuyor. Ama biz çalışmalarımızı yaparken Estonya, Romanya ile Macaristan maçlarına da bakıyoruz. Bütün ekibimiz takımların hazırlık maçlarını, resmi maçlarını ve canlı olarak izliyor. Zor bir gruptayız. Estonya geçen sene Play-off oynadı. Romanya'nın belli bir standardı var. Macaristan bu turnuvayı istiyor. Biz de grup birinciliği gibi bir hedef koyduk. İyi başlamak istiyoruz. Oyuncu grubumuza güveniyoruz. Hollanda hoca değişikliği yaptı ve Belçika maçında oynadılar. Değişiklik sonuç anlamında değil ama oyun anlamında olumlu yansımış. Zorlu bir müsabaka bizi bekliyor" dedi.

Uluslararası arenada maç oynamanın kulüpler ve milli takım anlamında son derece önemli olduğunu vurgulayan Avcı, "Türk insanı olarak sıkıştığımız anda iyi şeyler yapmışızdır. Avrupa ligine devam eden Galatasaray ve Fenerbahçe ağırlıklı 13 futbolcumuz var. Diğer futbolcular da Avrupa'da oynuyorlar. Bu da bizi olumlu anlamda yansıyor" ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA