53 Yıllık Kulüp, Sahipsiz Kaldı

Edirne’nin Keşan İlçesinde 1959 yılında kurulan Keşanspor, 53 yıl sonra sahipsiz kaldı.

Yıllardır, Edirne’de ve Trakya’da bir çok başarıya sahip olan, ve geçmiş dönemlerde Türkiye 3. Ligi’nde de mücadele eden Keşanspor’da, 7 Ocak 2012 tarihinde Antalya’nın Korkuteli İlçesi’nde geçirdiği trafik kazasının ardından başlayan büyük çöküş, kulübün sahipsiz kalması ile son buldu.

Bölgesel Amatör Lig’de 2010-2011 Sezonu’nda son anda 3. Lige çıkmayı başaramayan, 2011-2012 sezonuna ise büyük umutlarla başlayarak, ligin ilk yarısını nağmağlup olarak tamamlayan Keşanspor, 7 Ocak 2012’de Antalya’nın Alanya İlçesine giderken geçirdiği trafik kazasında 2 oyuncusu yaşamını yitirmiş ve bir çok sporcusu yaralanmıştı.

Ligin ikinci yarısına yaralarını sararak başlayan Keşanspor, yaptığı yaklaşık 15 yeni transfere rağmen, oynadığı 11 maçta sadece bir galibiyet alarak, Edirne’nin diğer temsilcisi Edirne GK’nin altında ligi bitirdiği için, play out oynamış ve Edirne Süper Amatör Lig şampiyonu Sarayspor’a yenilerek, Bölgesel Amatör Ligden düştü. Bu sırada maddi imkansızlıkların da yüz göstediği Keşanspor’da, alacaklarını alamayan oyuncular kulübü icraya vermiş, ve kulüp başkanı Sadi Kuru da yönetim kurulu kararı alarak Keşanspor’u olağanüstü genel kurula götürmüştü.

400 ÜYEDEN 28’İ KATILDI
25 Ağustos’ta yapılan ilk genel kurula 4 üye katılırken, 1 Eylül’de yapılan Genel kurula ise yaklaşık 400 üyesi bulunan kulübün, sadece 28 üyesi katılırken, genel kurul öncesinde ise hiçbir kişinin başkan adaylığını açıklamaması dikkat çekti.

Keşanspor Düğün Salonu’da yapılan genel kurulda, divan heyetine Divan Başkanı olarak Gökçe Kuru, Katip üyeliğine ise Egemen Lofçalı ve İsmet Tezer tekrar önerilen isimler olurken, bu isimlerin Divan Heyeti’ni oluşturması oy birliği ile kabul edildi.

TARTIŞMALAR YAŞANDI
Olağanüstü genel kurul, saygı duruşu ile devam ederken, Keşanspor Kulüp üyesi Mehmet Can tarafından Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Sezgin tarafından Hesap Raporu, Kulüp Müdürü Hasan Ayaroğlu tarafından ise Denetim Kurulu Faaliyet Raporu okundu.

Okunan raporlar, üyelerin görüşüne sunulurken, üyeler arasında tartışmalar çıktı.

Zaman zaman gergin dakikaların yaşandığı genel kurulda, tüm raporlar ibra edilirken, Divan Heyeti’nin “Keşanspor Kulübü’ne başkan adayı var mı?” şeklindeki sorusuna olağanüstü genel kurulda bulunan kimseden cevap gelmedi. Bu durum karşısında bazı üyelerden “Yazık” sesleri yükseldi.

KULÜP KAYMAKAMLIĞA KALDI
Bu durum karşısında Keşanspor’un gelecekteki akıbeti hakkında bilgi veren eski kulüp başkanı ve Mali Müşavir Kubilay Alkan, olağanüstü genel kurulda başkan adayı olmadığı için seçimin gerçekleşmediğini söyledi.

Bu nedenle Divan Heyeti’nin, seçimin gerçekleşmediğini tutanağa bağlayacağını belirten Alkan, “Bu olağanüstü genel kurul sonucunun Keşan Kaymakamlığı Dernekler Masası’na iletecek. Dernekler Masası da 45 gün içerisinde Sulh Hukuk Mahkemesi’ne dava açacak. Bu safhada Kayyum süreci başlamış bulunuyor. Şuanda Keşanspor sahipsiz. Bu acı bir gerçek. Bundan sonraki süreç idari makamlara ait. Keşanspor’un lige katılamama gibi bir ihtimali de söz konusu.” şeklinde konuştu.

Olağanüstü genel kurul bu açıklamanın ardından sona erdi.

Kulübün bundan sonraki durumunun ne olacağı ve Süper Amatör Lig’de yoluna devam edip etmeyeceği de merak konusu

Kaynak: İHA