Özdilek: Karabük’ün İçinde Bulunduğu Sıkıntıdan Faydalanmak İstiyoruz

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında deplasmanda oynayacakları Karabükspor karşılaşmasında, Karabük’ün içinde bulunduğu sıkıntıdan faydalanarak maçı alacaklarını söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında kendi sahasında Karabükspor ile karşılaşacak olan Medical Park Antalyaspor, antrenmanlarla hazırlıklarına devam ediyor. Teknik Direktör Mehmet Özdilek yönetiminde Hasan Subaşı Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından dar alanda pas ve top kapma çalışması yaptı. Futbolculara hız ve kontrol çalışması da yaptıran Özdilek, başarısız olan oyuncuları şınav çektirerek cezalandırdı. Anternman öncesi basının sorularını yanıtlayan teknik adam Özdilek, Şampiyonlar Lig'inde Galatasaray ve UEFA Avrupa Lig'inde mücadele edecek olan Fenerbahçe'ye maçlarında başarılar diledi. Geçtiğimiz hafta oynanan Galatasaray maçının kendiler için önemli bir müsabaka olduğunu belirten Özdilek, maç sonucunun bekledikleri gibi gelmediğini ve maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını ifade etti.

“Galatasaray karşısında maç kaybedilebilir ama bu kadar fark olması iyi olmadı” diyen başarılı teknik adam Özdilek, “Çok entresan bir müsabaka oldu. İki takımında tedirgin bir şekilde başladığı bir maçtı. Tabi yediğimiz golün peşine gelen kırmızı kartlar iyi olmadı. Maç ilk 45 dakikada ortada gitmesine rağmen 2-0 mağlup olarak devreye girdik. İkinci yarıda çok sağlıklı bir görüntümüz yoktu. Bunun bilincindeyiz. Futbolda bunlar var. Ama önemli olan 34 hafta sonra nerede olabileceğimizi bilmek. Bu konuda eksiklerimiz var onu tamamlamak için çalışmalara devam edeceğiz. Lig çok uzun maraton ama her oynanan maçtan sonra ders çıkarabilmek çok önemli.” diye konuştu.

Cuma günü oynanacak Karabük maçının kendileri için önemli olduğunu dile getiren Özdilek, Karabük’ün sıkıntılı bir süreç yaşadığını ve onlarında kazanmak durumunda olması gerektiğini vurguladı. Değerli bir kadroları olduğunu söyleyen Özdilek şöyle devam etti: “Her hafta üzerine koyacağımıza inanıyorum. Sahaya çıkacak 11 arkadaşımız maçı yapabilecek güçte. Karabük sıkıntılı bir süreçte. Kazanmak durumundalar. Ama bizde buradan giderken Galatasaray’ın 4-0’lık imajını silmek için gideceğiz. Her yönü ile hazırız. İçeride taraftarı ile bütünleşebilen bir takım ama ciddi baskı altındalar bizde bundan yararlanmak isteyeceğiz. Amacımız kazanmak olacak."

Galatasaray karşısında kötü bir sonuç aldıklarını söyleyen başarılı oyuncu Deniz, Galatasaray takımı ve oyuncularının çok iyi olduğunu ve aldıkları sonucun ise çok kötü olduğunu belirtti.

Cuma günün oynanacak Karabük maçının zor olduğunu ifade eden Deniz, “Karabükspor dahil önlerinde 4 maçlık zorlu bir periyot var. Karabükspor ve Elazığspor, ligde hep üst sıralara mücadele eden takımlarla oynadılar. Puan kaybettiler. Bu takımları küçümsememek gerekiyor. Karabükspor'u ligde puan olarak bize yaklaştırmama adına iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Puan ya da puanlar almamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Galatasaray maçını kaybettikleri için üzgün olduklarını aktaran Koray ise amaçlarının zorlu maçları en az puan kaybıyla bitirmek olduğunu dile getirdi. Deniz, ”Ligde gol yenilince bazı maçların kaybedilebildilebilir. 4 maçta 6 puan çokta kötü değil. Ortalama yaparsanız lig sonunda yaklaşık 50 puan tekabül eder. Periyot itibariyle fikstür zorlu geçecek. Karabükspor bu haftaya kadar 1 puan alabildi. Onlarda kazanmak için sahaya çıkacak. İyi mücadele edip oradan puan veya puanlar alıp yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

Akşam antrenmanına kasığında ağrısı bulunan Tita ve Minev katılmazken, Emre Torun, Zeki, Ömer takımdan ayrı çalıştı. Karabükspor maçı kadrosunda cezalı Isaac, sakatlıkları bulunan Emre Torun, Minev, Zeki yer almayacak .