Fenerbahçe Marsilya Maçında Saha Avantajına Güveniyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve sarı-lacivertli Senegalli futbolcu Moussa Sow, UEFA Avrupa Lig’nde yarın Marsilya ile oynayacakları maç öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman Marsilya ile oynayacakları maçın, Avrupa Ligi’ne iyi bir başlangıç yapma adına kazanılması gerektiğini ve en büyük avantajın kendi saha ve seyircileri önünde oynayacak olmalarının altını çizdi.

Aykut Kocaman, önceliklerinin Şampiyonlar Ligi olduğunu fakat bunu başaramadıklarını anlatarak, “Avrupa Ligi’nde devam edeceğiz. Bir zaman önce söylediğim bir şey vardı. Çok zor bir periyot olacak. Geçen sezondan sonra yeni oyuncular katıldı ve uyum süreçleri zaman alacak. Bir bakımda Avrupa Ligi başlıyor. Hem bu yeni takımızın uyumu ve gruptan çıkmak istiyoruz ve önümüz açık” dedi.

"TARAFTARIMIZ KARŞISINDA OYNAMANIN AVANTAJINI KULLANACAĞIZ"

Avrupa Ligi’ne Marsilya maçı başlayacaklarını hatırlatan Kocaman, “Kağıt üzerinde bakıldığında 3 takım da yani Marsilya, M. Gladbach ve Fenerbahçe mücadele edecek takımlar olarak gözüküyor. Ancak Limassol’u da unutmamak gerekir. Yarınki rakibimiz sezona başlangıç itibariyle iyi başladı ve moralleri gayet iyi. Ancak gerçek şu ki, kendi sahasında büyüyebilen bir takımımız var. Taraftarımız karşısında oynamanın avantajını kullanacağız. Zor bir maç olacak. Formda ve moralli bir takımla oynayacağız" diye konuştu.

"SAKAT OYUNCULARIMIZIN DURUMU AKŞAM ANTRENMANINDAN SONRA BELLİ OLACAK"

İçel İdmanyurdu maçında sakatlanarak oyundan çıkan oyucular Dirk Kuyt ve Mehmet Topal’ın sakatlığı hakkında konuşan Aykut Kocaman, "Tam anlamıyla doğrusu şu, bugün yapacağımız antrenman sonrası belli olacak. Dediğim gibi bunu akşam yapacağımız antrenman sonrası kararlaştıracağız" şeklinde konuştu.

"SAHAYA ÇIKACAK 11 OYUCU DA HER ŞEYİYLE DÜŞÜNÜLMÜŞ OLACAK"

Spartak Moskova karşısında yaptığı kadro seçimi ve strateji değişikliğinin bir benzerinin yarın Marsilya maçında olacağına ilişkin soruya ise Kocaman, "Her zaman kolayından tartışmayı seviyoruz. 24 oyuncumuz var ve bunlarda antrenmana çıkan herkesin ismini UEFA’ya bildirdik. Benim açımdan sahaya çıkan 11 her şeyiyle düşünülmüş ve Fenerbahçe’nin en değerli 11’idir. Yarın da böyle olacak. Rakibimizi düşünerek sahaya bir 11 çıkaracağız. Sonuç istemediğimiz gibi olursa da tartışılacaktır" cevabını verdi.

"GÜÇLÜ BİR KADRO YAPISINA SAHİBİZ"

Fenerbahçe’nin güçlü bir kadro yapısına sahip olduğunu da belirten Aykut Kocaman, "Derin bir kadromuz var. Ancak şunu net bir şekilde söylemeliyim. Yarın hangi oyuncu çıkarsa çıksın, Fenerbahçe formasını en iyi şekilde taşıyan isimler olacaktır. Güçlü bir kadromuz var ve yarın da bu gücümüzü sahaya yansıtacağız" ifadelerini kullandı.

"ÖNEMLİ OLAN FENERBAHÇE’NİN BAŞARISI"

Aykut Kocaman, takın başında bulunduğu süre içinde Avrupa’da bir istikrar yakalayamadığı ile ilgili soruya ise şu şekilde cevap verdi: "Yarınki maç benim için değil, Fenerbahçe için önemlidir. İstatistiki olarak doğru ama ilerleyen zamanda bunun tersine dönüldüğü görülecek. Bir güç ortalaması vardır. Önemli olan benim bu gücün üstüne ne koyabildiğimdir. Alınan sonuçlar ve durum eleştiriye açıktır."

"ÖNCELİK HER ZAMAN İÇİN PRESTİJDİR"

Bu tür uluslararası organizasyonlarda önemli olan şeyin maddi kazancın dışında prestij olduğunun da altını çizen Aykut Kocaman, "Süper Lig’in Avrupa’nın önüne geçtiği ile ilgili bir düşünce söz konusu değildir. Gelirler önemlidir ancak bu işin prestiji çok büyük. Parayı elde etmek için harcananlar çok daha fazla. Ancak önemli olan paradan ziyade prestijdir. Bütün gücümüzle sahada mücadele edeceğiz" açıklamasında bulundu.

SOW: "KOLAY BİR MAÇ OLMAYACAK"

Fenerbahçe’nin Senegalli oyuncusu Moussa Sow ise, "Öncelikle yarınki maç kolay olmayacak. Zor geçeceğini düşünüyorum. Marsilya bu sene lige iyi başladı ve 5 maç üst üste kazandılar. Geçen seneki Marsilya değil, daha düzenli oynayan bir takım. Biz de elimizden geleni yaparak galibiyet elde etmek istiyoruz" dedi.

"GOLCÜLER TAKIMIN BÜTÜNLÜĞÜNE, BİRLİĞİNE KATKI YAPAR"

Yaşadığı sakatlık sonrası, şu anki performansının sorulması üzerine Sow, "Evet, Milli takımda bir sakatlık yaşadım ama şu an için iyiyim. Ben Fenerbahçe’ye transfer oldum ve burada olmam kariyerim adına önemli. Ben golcüyüm ve Gol atmak için oynarım ama böyle bakılmamalıdır. Bir golcü sadece gol atmak için sahada değildir. Takımın bütünlüğüne, birliğine katkı yapar. Kolektif olarak hareket ederler. Yani bir takımın parçasıdır. Takım için savaşan kişidir" yanıtını verdi.

"TARAFTARIMIZ MUHTEŞEM"

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nı dolduran taraftarların oluşturduğu ambiyansın muhteşem olduğunu ve daha önce böyle bir şey yaşamadığını belirten Sow, şunları söyledi: "İlk maçı Beşiktaş’a karşı oynadığımda çok şaşırmıştım. Sürekli destekliyorlar. Ambiyans muhteşem. Arkanızda olduğunu her an her saniye hissediyorsunuz. Çılgın bir taraftarımız var ve ciddi manada takımımıza destek oluyorlar" derken Marsilya’ya bu sezon transfer olan Joey Barton’ın saha içindeki tavrına ilişkin de şu açıklamayı yaptı: "Joey Barton ile söyleyecek çok bir şeyim yok. Herkes hayatında hata yapmıştır. Marsilya’ya elinden geldiği kadar katkı sağlamaya çalışacaktır. Çok fazla bir yorumda bulunmayacağım. "

Kaynak: İHA