Turgay Demirel yeniden başkan

Turgay Demirel yeniden Türkiye Basketbol Federasyonu başkanlığına seçildi.

Ankara Rixos Otel'de gerçekleştirilen Türkiye Basketbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda, mevcut başkan Turgay Demirel 6. kez başkanlığa seçildi.

Ligin 4 büyük kulübü Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Anadolu Efes, diğer aday Ali Doğan'ı destekliyordu ancak Turgay Demirel, topladığı oylarda rakibine fark attı.

Toplam sonuç: Turgay Demirel (105) - Ali Doğan (67)

Açılış ve saygı duruşu ile başlayan Genel Kurul 'da, Genel Kurul Başkanlık Divanı oluşturuldu. Genel Kurul Başkanlık Divanını Başkanlığı'na Prof Dr. Erdal Poyrazoğlu, Başkan Yardımcılığı'na Mesut Urgancılar, Başkanlık Divanı Sekreterliğine de Murat Tümer ve Mehmet Doymuş, delegelerin oybirliği ile seçildi.

4 SANDIKTA BİTİRDİ

Seçimde 172 delege oy kullandı. 87 oy alanın kazanağı seçimde, Turgay Demirel ilk 4 sandık sonunda 90'a 49 üstünlük sağlayarak, 6. kez TBF Başkanı oldu. Demirel, 1992 yılından bu yana başkanlıık yapıyor. Demirel'in 6. başkanlık dönemi 4 yıl sürecek...

İŞTE TURGAY DEMİREL 'İN LİSTESİ: Ahmet Ağırman, Kemal Akar, Alper Arıkoğlu, Firuz Bağlıkaya, Tolga Egemen, İlker Çetintaş, Erol Ertan, Hüsnü Karagözoğlu, Mehmet Küçük, Atilla Kurama, Jülide Sonat, Akın Suel, Ali Osman Tobay, Kamil Uzun

KUTLUAY, MİLLİ TAKIMLAR SORUMLUSU

6. kez başkanlığa seçilen Turgay Demirel'in en büyük bombası ise Türk basketbolunun önemli isimleriden İbrahim Kutluay oldu. Kutluay, milli takımlar sorumlusu olarak göreve gelecek.

İŞTE SANDIKLAR

1. SANDIK
Turgay Demirel: 21
Ali Doğan: 13

2. SANDIK
Turgay Demirel: 23
Ali Doğan: 12

3. SANDIK
Turgay Demirel: 23
Ali Doğan: 12

4. SANDIK
Turgay Demirel: 23
Ali Doğan: 12

5. SANDIK
Turgay Demirel: 25
Ali Doğan: 18

TOPLAM: TURGAY DEMİREL (105) - ALİ DOĞAN (67)

"GÜZEL BİR YARIŞ VE GÜZEL BİR GENEL KURUL OLDU"

Türkiye Basketbol Federasyonu başkanlığına 6. kez seçilen Turgay Demirel, “Yeni arkadaşlarımızla birlikte Türk basketbolu için koyduğumuz hedeflere ulaşmaya çalışacağız” dedi.

Demirel, federasyonun Rixos Otel'de gerçekleştirilen genel kurulunun ardından, salonda yaptığı konuşmada, kendisini 4 yıl daha bu göreve layık gören delegelere teşekkür etti. Genel kurulda anlattığı projeleri bu süreçte yapma fırsatı bulmaya çalışacaklarını dile getiren Demirel, şunları söyledi: “Yeni arkadaşlarımızla birlikte Türk basketbolu için koyduğumuz hedeflere ulaşmaya çalışacağız. Ben özellikle bu genel kurulda böyle bir demokratik bir mücadele ortamı yarattığı için burada olmamasına rağmen Ali beye teşekkür ediyorum. Kendisinin adaylığı söz konusu olmasaydı mutlaka bizler belki basketbolumuzla ilgili projerimizi, yaptıklarımızı anlatmak için bu kadar gayretkar olmayacaktık. O açıdan hem güzel bir yarış, hem basketbola yakışan bir genel kurul olduğu için, hem de sonunda Türk basketbolunun kazanmasını sağladığı için tüm katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Bir teşekkürüm de salonda az sayıda gördüğüm hanım deleglerimize. İnşallah önümüzdeki yıllarda kadın basketbolumuzun yükselişi gibi kulüplerdeki hanım delegelerimizin sayısı da yükselir ve hep birlikte iki farklı grupta basketbolumuzu geliştirmeye aynı şekilde devam ederiz.” Teşekkür konuşmasının ardından Demirel, yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte fotoğraf çektirdi.