Orduspor, Kayserispor’u Puansız Gönderdi

Orduspor, Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Kayserispor’u 3-2 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı.

Maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper, önemli olanın 3 puan olduğunu söyledi.

Cuper, “Önemli olan 3 puandı. Maçın içinde bizim için iyi ve kötü anlar oldu. İlk başta maçın gidişi bizim için çok iyiydi. 2-0 önde ve bir kişi fazlaydık. Ama dediğim gibi dediğim gibi kötü anlarda geçirdik. Aslında girilen gol pozisyonlarını iyi değerlendiremedik. Onları değerlendirebilseydik daha iyi olurdu” dedi.

Cuper, takımda yeni oyuncular olduğunu hatırlatarak, “Onların da takıma uyum sağlaması gerekiyor. Bu konuda çalışıyoruz. 8 puanda olmamız bence çok iyi bir sonuç. Bunlar için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

KABZE: “3 PUANA SEVİNDİK”

Orduspor’un ilk golünü kaydeden ve gösterdiği performans ile göz dolduran David Barral, güzel bir maç çıkarttıklarını belirterek, “Geçtiğimiz maçlardan daha iyi bir oyun oynadık. Zaman zaman endişeye düştüğümüz oldu ama kazandık” açıklamasında bulundu.

Orduspor’un ikinci golünü kaydeden tecrübeli oyuncu Hasan Kabze, maçı kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, şöyle konuştu: “İçerde oynadığımız bu sezon ilk maçtı. Ne olursa olsun taraftarımız önünde kazanmak istiyorduk. Oyunda da iyi başladık. Erken goller bulduk. Sonrasında biraz gevşeme oldu. ilk yarıyı 2-1 önde kapattık. 2-1 yenik olan takım ikinci yarıda maçı daha fazla ister. Biz o direnci kırmaya çalıştık. İkinci golü yedik. Biz daha fazla gol atabilirdik. Sonuç itibariyle kazandığımız için mutluyuz” ifadelerini kullandı.

ŞOTA: “ZOR MAÇTI”

Kayserispor’un tecrübeli teknik adamı Şota Arveladze, Orduspor maçının bu kadar zor olacağını tahmin etmediklerini söyledi.

Şota Arvaledze, “Ligde kolay maç yok. Orduspor maçının zor olacağını biliyorduk fakat bu kadarda zor olacağını tahmin etmemiştik. Maçın başında gol yedik, on kişi kaldık. Tabi ki bütün hazırlıklarımız ters oldu. Oyuncularımdan memnunum. Takımın 10 kişi kalmasına rağmen verdikleri mücadele sonucu iki gol attık. Orduspor kolay gol yemeyen bir takım. Skor 2-1’ken bizim iki net gol pozisyonumuz var. Bu pozisyonlardan biri gol olsaydı oyun daha değişik olabilirdi. Maçı çeviremedik o da kolay değil. Son 20 dakikada hücuma giden bir Kayseri olunca pozisyonda verdik. Risk almak lazımdı. Son anlarda bir gol atabilseydik. Olmadı maalesef üzgünüz. Hakemlerde çok hata yapabiliyor. Üçüncü gol ofsaytmış. Bu da çok acı bir durum. Orduspor’u tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Kayserispor’lu futbolcu Steinsson, “Maça kötü başladık. Maalesef duran toplardan gol yedik. Bu bizim moralimizi bozdu. Daha sonra bir geri pasla kalecimiz Ertuğrul’un bir hatası ile on kişi kaldık. 11 kişiye karşı 10 kişi mücadele etmek gerçekten çok zor oluyor. İkinci golü de yedik. Ondan sonra elimizden geleni yaptık. Bu maç bizim için zor oldu” açıklamasında bulunurken, Zurab Khizanishvili ise “Maalesef maça kötü başladık. Hiç beklemediğimiz şekilde gol yedik. 10. dakikada kırmızı kart gördük. Maça tutunmamıza bunlar neden oldu. Ama ondan sonra elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Ordu gerçekten çok iyi bir takım evinde de iyi oynayan bir takım. Son golün ofsayt olduğunu düşünüyorum. Hakemler biraz daha dikkatli olurlarsa iyi olur” açıklamasında bulundu .

Kaynak: İHA