Tikbaş: “taraftarlarımız Demokratik Yoldan Çözüm Arasın”

Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Aydınspor 1923’ün Başkan Yardımcısı Abdürrahim Tikbaş, Derince Belediyespor karşılaşmasında yaşanan tribün krizi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Uzun süredir kulüp yönetimi olarak maraton tribünün üstünün kapatılması yönündeki isteklerini dile getirdiklerini ifade eden Tikbaş, “Taraftarlarımız demokratik yollardan çözüm arasın” dedi.

Tikbaş yaptığı açıklamada, “Taraftar grubumuz ile sezon öncesinde yaptığımız görüşmelerde kulübün menfaatleri doğrultusunda açık tribüne gitmeye razı oldular. Maraton tribünün üstünün kapatılmasını uzun süredir istiyoruz. Ancak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü herhangi bir adım atmadı. Maraton tribünün alt kısmı bin 650 kişi alıyor. Burasının üstünün kapatılması bizim için çok önemli. Maratonun üstünün kapatılması kombine bilet satışlarımızı artıracaktır” diye konuştu.

“AKSAKLIKLAR AŞILACAKTIR”
Derince Belediyespor karşılaşmasının Aydınspor 1923’ün Aydın’da oynadığı ilk karşılaşması olması nedeniyle aksaklıklar yaşandığını ifade eden Tikbaş, “Stada girişlerde sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. Bu tür durumlar Aydın’da oynanan ilk karşılaşma olması sebebiyle yaşandı. Sorunlar aşılacaktır. Stad müdürümüz Serdar Küçük ekibiyle birlikte bize yardımcı oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

TARAFTARA ÇAĞRI
Yaptığı açıklamada taraftarlara da çağrıda bulunan Tikbaş şunları söyledi: “Taraftarlarımızın ilk yarı sonunda dışarıya çıkarak şeref tribünü önüne gelerek kapıyı tekmelemesi, maç devam ederken sahaya konfeti atması tamamen yanlış davranışlar. Maçın içinde takımı desteklemeleri gerekirdi. Taraftarlarımız demokratik yollardan çözüm aramalı. Taşkınlıklara yer vermemeliler” Maraton tribünün üstünün kapatılması için Aydın Valisi Kerem Al’a ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na isteklerini belirttiklerini ifade eden Tikbaş, konunun teknik açıdan değerlendirileceğini söyledi.

Kaynak: İHA