Levent Eriş: Sıcak Hava Oyunumuzu Etkiledi

PTT 1. Lig’de haftanın son maçında Bucaspor ile kendi evinde berabere kalan Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, iyi oynamamalarına rağmen son dakikada kazandıkları penaltıyı atamayınca galibiyetten olduklarını söyledi.

Maç Sonunda karşılaşmayı değerlendiren Eriş, geçen hafta deplasmanda alınan 3 puanın ardından kazanmayı çok istedikleri bir maça çıktıklarını kaydetti.

Bucaspor’un çok genç ve kaliteli oyunculardan kurulu bir takım olduğunu dile getiren Teknik Direktör Eriş, “Buna rağmen bir takım talihsizliklerle oyuna başladık. Bir takım alternatiflerimiz vardı. Ancak sakatlıklar nedeniyle maç içinde gerekli hamleleri yapamadık. Bundan dolayı üzüntülüyüz. Oyunun genelinde top bizdeymiş gibi görünse de rakibin de etkili atakları oldu. Kazanmayı Her Şeye Rağmen istediğimiz bir müsabakaydı. Maçın Sonunda kazandığımız bir penaltı var ki, gole çevirseydik çok güzel olacaktı. Nem oranının çok yüksek olduğu bir havada mücadele eden oyuncularıma saygı duyuyorum. Kazanılmış bir puan olarak görüyorum. 3 haftadır kalemizde gol görmeden devam ediyoruz. Oyuncularımı kazandıkları bir puan için ve bu sıcakta verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum. “ diye konuştu.

İkinci yarı oyuna giren Adanasporlu Cem Özdemir, hava şartlarının kendilerini çok zorladığını söyledi.

Sonradan oyuna girmesine rağmen katkı sağlamak için elinden geleni yaptığını kaydeden genç oyuncu, “5 Ocak Stadı'nın çimlerinin bu kadar uzun olması daha ilk yarıda oyuncuların yorulmasına, ayaklarının sertleşmesine neden oldu. Buna bir çözüm bulunması gerekir. Lige verilen arada iyi çalışmıştık ama bunu sahaya yansıtamadık. İnşallah bu maçı ilerleyen haftalarda telafi ederiz. “ dedi.

Adanaspor’un başarılı oyuncularından Talha Mayhoş ise kendi evlerindeki maçtan 3 puanla ayrılmak istediklerini belirterek, “Şampiyonluk yolunda içerideki karşılaşmaları kazanmamız gerekiyor. Bu gün kazanabilirdik rakibimizde kazanabilirdi. Oyunun üstünlüğü her ne kadar bizde olsa da net pozisyonlar yakalayamadık. Şampiyonluk yolunda kötü oynasan da kazanmalısın. Son dakikada elde ettiğimiz penaltıyı atmamız gerekirdi. Ama nasip olmadı. İnşallah önümüzdeki maçlarda bu puanları telafi edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Bucaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar ise Adana gibi zorlu bir deplasmandan bir puan almanın iyi bir Sonuç olarak görülebileceğini belirtti.

“Berabere kalsak üzülürdüm ama Son dakikada kurtardığımız penaltıyı görünce bir puana sevindik.” diyen Karafırtınalar, “İnanılmaz pozisyonları harcadık. Biraz dikkatli olsaydık iyi bir skorla buradan dönerdik. Bu sıcak havada mücadele eden oyuncularımı, Son saniyelerde hakemin verdiği penaltıyı kurtaran kalecimizi ayrıca kutluyorum.” açıklamasında bulundu. Kurtardığı penaltıyla takımını ipten alan Bucaspor Kalecisi Ömer Kahveci, Adana’da galip gelmenin çok zor olduğunu aktardı. Hava şartlarının da kendilerini etkilediğini vurgulayan Kaheveci, “Kazanabileceğimiz bir maçtı. Skordan çok takıma bakıyorum. Bizim için olumlu bir maç oldu, ekip olarak ayakta durmaya çalışan bir takım vardı. Yorulan arkadaşlarının yerine de mücadele eden oyuncularımız vardı. Daha önce Adana Demirspor’da 17 maç oynadım 6 penaltıdan 3’nü kurtarmış biri auta gitmiş 2’si gol olmuştu. Bu günde Son dakikada penaltıyı kurtardığım için mutluyum.“ şeklinde konuştu.

Bucaspor’un genç oyuncularından Civar Çetin de zor bir maça çıktıklarını dile getirdi. Sıcak havada iyi bir mücadele ortaya koyun iki takımın oyuncularını da kutlayan Çetin şunları söyledi: “En kötü bir puanla döneceğimizi düşünüyorduk. İstediğimiz Sonucu aldık. Galip de gelebilirdik ama Son dakikada kurtardığımız penaltıyla bir puanla yetindik. Bu Sonuçta bizim için iyi.”