Kartal Belediyesi'nin Projesi Kapsamında Başarılı Olan Sporcular Sertifikalarını Aldı

Kartal Belediyesi tarafından çocukları deniz, rüzgâr ve yelken ile tanıştırmak adına hayata geçirilen, ''Haydi Çocuklar Yelkene'' projesi kapsamında eğitim gören öğrenciler sertifikalarını aldı.

Kartal Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 8-12 yaş grubundaki öğrencilere ücretsiz olarak yelken sporunu öğreten kursun, bu dönem toplam 81 çocuğa sertifika verdiği bildirildi.

Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü ile birlikte gerçekleştirilen projeye katılan öğrenciler, yaz sezonunda dört dönemden oluşan derslerini tamamladı. Yaklaşık iki ay süren kurslarda eğitim gören çocukların sertifikalarını Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün elinden aldığı kaydedildi.

Mezuniyet töreninde kısa bir konuşma yapan belediye başkanı Öz, belediye olarak yelkene destek vermeyi amaçladıklarını belirterek, ''Yelken sporunu Kartal'da tanıtmak istiyoruz. Tekel iskelesini kiralamıştık. 29 yıllığına bizde. Yelken sporunun merkezi olsun istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı'nın aklına da yattığı için bu bölgeyi su sporları merkezi ilan ettik'' dedi.

Muhabir: Ercan Doğan

Yayıncı: Ersin Şiyhan

Kaynak: AA