Aydınspor 1923 Başkan Yardımcısı Tikbaş'dan Açıklama

Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Aydınspor 1923'te, Kulüp Başkan Yardımcısı Abdürrahim Tikbaş, Derince Belediyespor karşılaşmasında, tribünde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle üzüntülerini ifade ederek, ''Tribünde yaşanan sorunlar sağduyulu yaklaşımla çözülecektir'' dedi.

Tikbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendi sahalarında Derince Belediyespor'u güzel bir futbolla 3-0 yendiklerini, ancak tribündeki gereksiz gerginliklerin üzüntü verici olduğunu ifade etti.

Taraftarlarla sezon öncesi görüştüklerini ve bu görüşmelerde taraftar gruplarının maraton tribünün üzerinin kapatılarak kombine bilet satışına sunulmasını kulübün menfaatleri doğrultusunda kabul ederek açık tribüne gitmeye razı olduklarını dile getiren Tikbaş, şunları söyledi:

''Maraton tribünün üstünün kapatılmasını uzun süredir bizde istiyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü konuyu biliyor. Ama sonuç alınmadı. Maraton tribünün alt kısmı bin 650 kişi alıyor. Burasının üstünün kapatılması bizim için çok önemli. Maratonun üstünün kapatılması kombine bilet satışlarımızı artıracaktır. Dün stada girişlerde sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. Bu tür durumlar Aydın'da oynanan ilk karşılaşma olması sebebiyle yaşandı. Taraftarlarımızın ilk yarı sonunda dışarıya çıkarak şeref tribünü önüne gelerek kapıyı tekmelemesi, maç devam ederken sahaya konfeti atması tamamen yanlış davranışlar. Tribünde yaşana sorunlar sağduyulu yaklaşımla çözülecektir.''

Tikbaş, maraton tribünün üstünün kapatılması konusunda Aydın Valisi Kerem Al ve Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan destek istediklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan, siyah beyazlılar çarşamba günü Bergama Belediyespor ile oynayacakları Türkiye Kupası 1. Tur maçı için hazırlıklara başladı.

Muhabir: Suat Deniz

Yayıncı: Ufuk Kırabalı

Kaynak: AA