Trabzonspor Moral Buldu

UEFA Avrupa Ligi defterini erken kapatan Spor Toto Süper Lig’de ise istediği sonuçları olamayarak eleştiri oklarını üzerine çeken Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Sivasspor’u mağlup ederek, Fenerbahçe maçı öncesi moral buldu.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, oyana iyi başladıklarını belirterek, “Maça başlarken rakibimiz daha önceki maçlarda aldığı puanlarla kendi beklentilerinin üstünde geldi biz de beklentilerimizin altında başladık. Biz oyuna iyi başladık karşılıklı ataklar oldu, maç içinde tüm oyuncular ellerinden geleni yaptı. Zor oldu, galip gelebilmek için istek, akıl ve moralle birleşmesi gerekiyor, bütün oyuncularım kazanma arzusundaydı, tebrik ediyorum, kazanmak gerekiyordu zor olanı yaptığımız ve kazandığımız için mutluyuz” dedi.

Güneş, “Takımdan beklentiler fazla olunca hedefe ulaşamadığımız zaman başarısız görünüyorsunuz. Bu futbolcular için de geçerli. Trabzonspor olarak bir Karabükspor ve Gaziantepspor yenmemiz gerekiyordu, Gaziantepspor ve Karabükspor çok daha rahat yenmemiz gerekiyordu kaybedilen her maç yapılan her hareket eleştiri olacaktır, değiştirilen oyuncuların hepsi bir süreç alacaktır, bugün kendi savaşını veren oyuncular vardı” ifadesini kullandı.

TOLGA ZENGİN’İN DURUMU

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş sakatlanarak oyundan çıkan Tolga Zengin’in sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Güneş, ilk kontrollerde yan bağlarında kopmanın olduğunu ancak yarın yapılacak olan kontrollerin ardından sağlık durumu netlik kazanacak ameliyatı da gündeme gelebilir dedi.

HALİL ALTINTOP: “BİRAZ KIRGINIM”

Trabzonspor’un galibiyet golünü atan Halil Altıntop, çok önemli bir 3 puan aldıklarını belirterek, “Çok önemli 3 puan aldığımızı düşünüyorum. İmkanlarımızın altında kaldığımız bir maç sergiledik. Geçen haftanın Sonuçları bize moralsizlik ve özgüven kayıp verdiğini gördük. Fenerbahçe maçı öncesi bu üç puan o kadar iyi oynamasak da bize ilaç gibi geldi. Umarım takım gelecek haftalarda gerçek kalitesini ortaya koyar” dedi.

Halil Altıntop gol sevinciyle ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı, “Kelimelerle anlatmak zor ama üzüldüğüm taraf Son haftalarda sanki bir sezon oynanmış ve bitmiş gibi o kadar çok eleştiriler oldu ki, burası Trabzonspor, ne olursa olsun Sonuna kadar herkes elinden geleni yapacaktır, biraz kırgındım, daha iyi günlere çıkış yapacağımız inancındayız.”dedi Trabzonspor’a bu sezon 1461 Trabzon takımından gelen Zeki Yavru, ilk 3 hafta istedikleri puanları toplayamadıklarını belirterek, “İlk üç hafta istediğimiz puanları toplayamamıştık, bu milli takım arasını iyi değerlendirdik, çok çalıştık arkadaşlarla birlikte sürekli bu maçı düşündük, Fenerbahçe maçı öncesi bu maçı kazanmalıydık, mutlak galip ayrılmak istiyorduk ve buradan galip ayrıldık mutluyuz” şeklinde konuştu.

RIZA ÇALIMBAY: “Son HAFTALARDA GOL SIKINTISI YAŞIYORUZ”

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise kötü oynamadıklarını belirterek, “Kötü oynamadık iyi oynadık iyi pozisyonlar yakaladık yemememiz gereken bir göl yedik. Kaçırdığımız da atmamız gerekiyordu çünkü Trabzonspor ile oynuyorsunuz, Son vuruşlarda iyi değildik ama genel olarak baktığımızda takımımızda gol atamıyoruz telafi edeceğiz üç ihtimalli bir maçtı zevkli bir maçtı iki takım da yenmek için oynadı sıkıntılarımız var inşallah onları önümüzdeki haftalarda çözeceğiz” dedi.

Sivasspor’yu oyuncu Ziya ise kazanmak için Trabzon’a geldiklerini belirterek, “Kazanmak ve üç puanı almak için geldik iyi de mücadele ettik zaman zaman iyi pozisyonlar yakaladık, kötü de bize yakışmayan bir gol yedik ileriki haftalarda daha iyi bir Sivasspor seyrettireceğiz daha üst sıralarda yer alacağız” ifadelerini kullandı

Ziya ise “İki takımın da pozisyonları var, iyi mücadele ettik, maçın hakkı beraberlikti seyredenler iyi bir mücadele izledi” diye konuştu.

Kaynak: İHA