Torku Konyaspor’da Galibiyet Özlemi Sürüyor

PTT 1. Lig’de Torku Konyaspor sahasında konuk ettiği Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile golsüz berabere kaldı.

Ligin ilk 2 haftasında mağlup olan Torku Konyaspor galibiyet parolasıyla çıktığı maçtan 1 puan alabildi. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, oynadıkları maçta sadece golün eksik kaldığını söyledi.

Özkara, “Almamız gereken bir maçtı. 30. dakikadan sonra oyunun mücadelesi bize geçti, bir tek gol eksikti. Oyuncularımın temposu, mücadelesi beni memnun etti, inşallah bundan sonra golü buluruz” dedi.

3 maçta da farklı kadroyla sahaya çıktığının hatırlatılması üzerine Özkara, “Bugün oynayan kadro beni memnun etti. Bu kadro ile bazı rötuşlar yaparak devam edeceğiz. Oyuncu arkadaşlar arasında sahada rekabeti oluşturmamız lazım. Bugün kademe anlayışında geçen seneden farklı bir anlayış yansıtmaya çalışıyoruz. Sadece gol eksikti bunu da en kısa zamanda bulacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Konyasporlu futbolcu Ömer Ali Şahiner, maçta daha çok isteyen ve galibiyeti arzulayan taraf olmalarına rağmen 3 puanı alamadıklarını, ancak bunu Adana Demirspor deplasmanında telafi edeceklerini belirtti.

Konyasporlu futbolcu Selim Ay, alınan sonuçlar karşısında sabır gösterilmesini isteyerek, “Mağlubiyetleri telafi etmek için sahaya çıktık ama bilinçsizce saldırmadık. Biraz sabredelim iyiye gidiyoruz. 3 puan aldıktan sonra bunun arkası gelecek. Geçen yıl ucundan döndük bu sene Süper Lig’e yükseleceğimize inanıyorum” diye konuştu.

"1 PUAN BİZİ BİR NEBZE DE OLSUN RAHATLATACAK" Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Mehmet Şahan, acil puana ihtiyaç duyarken aldıkları 1 puanın kendilerini rahatlattığını dile getirdi. Şahan, “Torku Konyaspor’un bize nazaran daha büyük hedefleri vardı ve oynadığı maçlarda puan alamadı. Biz şimdiye kadar bütün maçlarda oynayarak kaybettik, bu bütün oyuncularımız üzerinde olumsuz etki oluşturdu. Pozisyonları gole çevirebilseydik buradan galibiyetle ayrılabilirdik. İkinci yarıda Torku Konyaspor kalemizde baskı oluşturdu. Bizim acil puana ihtiyacımız vardı, en azından oyuncular üzerinden baskının azalması için. Oyuncularım genelde iyi mücadele etti, kaçırdığımız gol ve gole giden paslarda başarılı olsak buradan galibiyetle ayrılırdık. Aldığımız 1 puan bizi bir nebzede olsun rahatlatacak” şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor takım kaptanı Ömer Yalçın, geçen 2 haftada iyi futbol oynadıklarını ama bunu skora yansıtamadıklarını belirterek, “Buraya gelirken takım adına umutluyduk ve bugün Torku Konyaspor’a karşı nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynayarak maçtan puan aldık. İçeride oynayacağımız Kayseri Erciyespor’u yenerek yükselişe geçmek istiyoruz” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Volkan Yılmaz da iki haftadır puan alamayan 2 takımın mücadelesinde 1 puanla sahadan ayrılmalarının ‘Yenemiyorsan yenilmeyeceksin’ prensibinin bir örneği olduğunu bildirdi .

Kaynak: İHA