Kadro dışı kalan Q7’ye tanıdık talip

Beşiktaş’ın kadro dışı bıraktığı Quaresma için Abu Dabi ekibi El Cezire’nin 6 milyon euro bonservis ve yıllık 3 milyon 750 bin Euro’yu garanti ettiği öğrenildi.

Kartal 'da durumu yılan hikayesine dönen Ricardo Quaresma konusunda yeni gelişmeler var.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman 'dan izin alarak ülkesine giden Portekizli oyuncuya talip çıktı. Teklifin geldiği yer ise yabancı değil. Q7 'ye, eski kartal Matias Delgado 'nun forma giydiği ve Trabzonspor 'un eski hocası Hugo Broos 'un çalıştırdığı El Cezire takımı talip oldu.

Başkanlığını M.City 'ye de başkanlık yapan Al Maktoum 'um yaptığı Abu Dabi ekibi, Q7 için Beşiktaş 'a 6 milyon Euro teklif etti. Yönetimin Fedakarlık önerisini kabul etmeyen Portekizli oyuncuya da Siyah-Beyazlılar 'dan aldığı 3 milyon 750 bin Euro 'luk ücreti garanti edildi. Quaresma ayrılığa pek sıcak bakmıyordu ama menajeri Jorge Mendes ve Ahmet Bulut 'un devreye girdiği, yıldız oyuncuyu iknaya çok yakın oldukları öğrenildi. Ricardo Quaresma 'nın kesin kararını salı günü yönetime bildireceği belirtildi.

Yönetim, en ufak bir disiplinsizlikte Quaresma 'ya ceza vermek için fırsat kollarken Q7 de boş durmuyor. Ünlü oyuncu, Ağustos ve Eylül ayı alacaklarına mahsuben biriken toplam 750 bin Euro 'luk transfer taksitlerinin ödenmediğini avukatları aracılığıyla noter tasdiki yaptırdı. Portekizli 'nin sözleşmesinde yer alan '3 ay süreyle ödeme alamazsa sözleşmesi tek taraflı fesh olur ' maddesi var ama, Quaresma ekim taksidi ödenmese bile bunu devreye sokmayı düşünmüyor.