Ersun Yanal: Takımın Galibiyet Arzusu 3 Puanı Getirdi

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, üzücü bir süreçten geçtikleri zamanda alınan 3 puanın takım için önemli olduğunu söyledi.

Necati'nin takıma verdiği olumlu katkıdan dolayı memnun olduğunu değerlendiren Yanal, "Takımın galibiyet iştahı arzusu bizi 3 puana götürdü. Bundan sonra da bu oyunları referans edip iyi yerlere gelmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.Lige verilen milli maç arasının ardından kendi sahasında Gençlerbirliği ile oynanan karşılaşmayı 4 - 2 kazanan Eskişehirspor’da galibiyet hayatını kaybeden Ediz’e armağan edildi. Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal da maç sonrası yaptığı açıklamada, bir aylık süreç içerisinde oldukça zor bir zaman sürecinden geldiklerini belirtti.

Takımın karşılaştığı zor zamanlar olduğuna değinen tecrübeli çalıştırıcı, şunları söyledi:“Bunların en üzücüsü sevgili oyuncumuz Ediz Bahtiyaroğlu’nu kaybettik. Tekrar hepimizin başı sağolsun. Hepimizi çok derinden yaraladı. Bu zaman dilimi içerisinde oyuncularımızla tekrar birlikte ayağa kalkmak ve bugün oynayacağımız karşılaşmaya hazırlanmamız gerekiyordu. Bugünkü maça gelince kadar ki zaman dilimi içerisinde oyuncularımız ve biz zorlandık. Tabi ki her canlı ölümü tadacak. Oyuncularımızın gösterdikleri sabırdan dolayı teşekkür ediyorum.”Bugünkü maçı iyi oynayarak kazandıklarını ifade eden Yanal, Necati’nin takıma olan katkısının oldukça önemli olduğuna değindi. Yanal konuşmasına şöyle devam etti: “Zaman zaman takım savunmasında problemler yaşasak da ofansif gücümüzü sahaya oldukça iyi yansıttık. Necati’nin de aramıza katılmasıyla uzun zamandır bizimleymiş gibi oynaması bizi oldukça rahatlattı. Takım olarak oynayan bir takıma karşı oynadık. Takımın galibiyet iştahı arzusu bizi 3 puana götürdü. Bundan sonrada bu oyunları referans edip iyi yerlere gelmemiz gerekiyor.” ÇAPA: İLGİNÇ BİR MAÇ OLDUGençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa da kendileri adına ilginç bir karşılaşma oynadıklarını belirtti.

Eskişehirspor’un attığı goller kadar pozisyonlara girdiklerini belirten Çapa, ikinci yarıdaki taktiksel değişikliği sahaya yansıtamadıklarını belirtti.

Maçın devre arasında oyuncularıyla ikinci yarıyı konuştuklarını belirterek, “İkinci devre soyunma odasında gereken müdahalelerde bulunduk. Bize göre yapmamız organizasyonları değerlendirmelerini söyledik ancak rakibin 4 - 0 yapması açıkçası tamamen bizi demoralize etti. Yapmış olduğumuz değişikliklerle taktik eşitliği bulduk. Skor 4-0 olan bir takım gibi oynamadık. Bundan sonra gereken müdahalelere yaparak önümüzdeki karşılaşmalar için hazırlıklarımızı yapacağız.” diye konuştu.