Erciyes'te Bisiklet Keyfi

Erciyes'te bir araya gelen bisikletliler, Hacılar Kapı'dan Tekir'e kadar pedal çevirerek, 2700 rakımda bisiklet kullanmanın keyfini yaşadı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi, değişik aktivitelere sahne olmaya devam ediyor. Sadece kışın kayak yapılan bir merkez olmaktan öte dört mevsim çeşitli sosyal ve sportif etkinliklerin düzenlendiği mekan olarak planlanan ve bu doğrultuda yatırım yapılan Erciyes'te dağ bisikleti yürüyüşü yapıldı.

Erciyes'te bir araya gelen bisikletliler, 2700 rakımda bisiklete binmenin keyfini yaşadı. Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Hacılar Kapı'da başlayıp dağ parkuru ve yol parkuru olarak iki ayrı etapta Tekir Kapı'da sona eren etkinliğe yaklaşık 300 bisikletli katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, etkinlikte yaptığı konuşmada, Erciyes Dağı'nı yaz kış aktivitelerin gerçekleştiği bir merkez olarak planladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

''Erciyes'te çok büyük bir proje hayata geçiyor. Kayseri tarihinin en yüksek bedelli projesi adım adım ilerliyor. Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi, Kayseri'nin geleceğini şekillendirecek bir proje. Genelde kışın kayak yapılan bir yer olarak bilinen Erciyes'i hem gerçek anlamda bir kayak merkezi yapacak hem de yaz mevsiminde de çeşitli aktivitelerin yapıldığı mekan haline getirecek bir projemiz var. Kış sporları merkezi olarak Erciyes'i dünyaya açacağız ve uluslararası kayak yarışmalarına ev sahipliği yapacağız. Bu proje ile turizmden daha fazla pay alacağız. Ayrıca gençlerimize iş imkanı doğacak ve bu sektör kendi sanayisini doğuracak. Kayseri'deki fabrikalar yakın zamanda kayak malzemeleri ve kayak kıyafetleri üretecek. Tabi bütün bunların yanı sıra bir de şehirdeki sosyal hayat canlanacak. Burada yaz kış insanlar keyifli vakit geçirecek. Yaz sporları alanında 20 ayrı aktivite planlanıyor. Bundan sonra yazın da burada insanlar daha iyi ortamlarda bir araya gelecek. Bugün de bisiklet sporuna gönül verenlerin bir araya geldiği bir etkinlikte beraberiz. Destek oldukları için tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.''

Bisikletliler Derneği Başkanı Mehmet Lüzumlular da bundan sonra sürekli Erciyes'te olacaklarını belirterek, ''Erciyes, çok hızlı gelişiyor ve değişiyor. Bizim gibi bisiklete gönül vermiş insanlar için çok güzel parkurlar yapılmış. Bundan sonra sürekli olarak Erciyes'te olacağız ve festivaller düzenleyeceğiz. Bize bu imkanı sağlayan değerli Başkanımız Mehmet Özhaseki'ye teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı ise Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen programa ilginin büyük olduğuna vurgu yaparak, ''Erciyes'i hem yaz hem de kış mevsiminde dolu dolu aktivitelerin olduğu bir merkez haline getirecek Erciyes Master Planı hızla ilerliyor. Burada sadece kayak yapılmayacak, çok çeşitli aktiviteler olacak. Bunlardan birini de hep birlikte yaşıyoruz'' dedi.

Etkinliğe katılan bisikletliler de Erciyes'in yükseklerinde bisiklet sürmenin keyfini yaşadıklarını ifade ederek, ''Erciyes çok değişik aktivitelere sahne olmaya başladı.

Bizler de bugün Erciyes'in zirvesine yakın yerlerde bisiklet sürmenin keyfini yaşadık. Çok değişik, çok farklı bir duyguydu. Bundan sonra sürekli burada bisiklet sürmek istiyoruz'' diye konuştular.

Yayıncı: Mustafa Yıldız

Kaynak: AA