Edremit Belediyespor, Sezon Açılışı Yaptı

Balıkesir’in Edremit Belediyespor Kulübü, 2012-2013 sezonunu görkemli bir tören ile açtı.

İlçenin Şehit Hamdibey Stadyumu’nda gerçekleştirilen sezon açılış töreninde Karasi Mehteran Takımı unutulmaz bir gösteri sundu. Marşların seslendirildiği Mehteran gösterisi büyük alkış topladı. Daha sonra, şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Edremit Belediyespor Kulübü Başkanı Hasan Tunceli, kulübün çalışmalarını anlatarak, futbol takımına başarılar diledi.

Kulüp başkanının ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, spora destek verilmesini isteyerek, “Edremit Belediyespor Kulübü, yakın zamanda başarılarıyla gündeme gelmektedir. Süper Amatör Lig’de yer alan futbol takımımızın esnaf ve iş adamlarından destek görmesi gerekiyor. Eskiden olduğu gibi birlik ve yardımlaşma içerisinde bu takımımızı profesyonel lige taşıyabiliriz. Ben buna inanıyorum ve sizlerin de inanmasını istiyorum” dedi.

Edremit Belediyespor Kulübü’nün önceki belediye yönetimi zamanında başarı kaydetmediğine dikkat çeken başkan Kılıç, “Bu dönem ümitliyiz. Biz Edremit Belediyespor’a haram para yedirmek istemiyoruz. Sporcularımızın boğazlarından haram lokma girmesini istemiyoruz. Edremit’in birkaç tane iş adamının dışında Edremit Belediyespor’a destek olan hiçbir iş adamı, kurum ve kuruluş yoktur. Bu kulüp, sadece Edremit Belediyesi’nin gayretleriyle yürümektedir. Geçen yıl bayan basketbol takımımız birinci lige çıktı. Bayan voleybol takımımız üçüncü lige çıktı. Bu sene de onların müsabakaları devam ediyor. Biz onların galibiyetleri ve başarılarıyla seviniyoruz. Edremit Belediyespor Futbol Takımı’nın da Biga’da yaptığı maçta 3-0 galip olması iyi bir başlangıç olarak düşünüyoruz. Ve diyoruz ki; Saygıdeğer EDRO’lular, EDRO’nun büyümesi sizin karşılıksız sevmenizden kaynaklanıyor. Bu tribünleri doldurmanızdan kaynaklanıyor. Vefakar ve cefakar olarak takımınızı yalnız bırakmayıp, deplasman maçlarında onlarla birlikte olmanızdan kaynaklanıyor. Biz bu yıl bu takımla şampiyonluk sevinci yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Kılıç, konuşmasının devamında futbol takımından şampiyonluk sözü aldı.

Konuşmaların ardından dualar okundu ve koç kurban edildi. Kurbanın kanı, tüm kulüp yönetici ve sporcularının alınlarına sürüldü. Sezon açılış töreni esnasında EDRO taraftarları davullarla tezahüratlar yaptı ve spor sever Edremitlilerden büyük alkış aldı. Törenin ardından, Edremit Belediyespor Futbol Takımı sezon fotoğrafları çektirdi. Son olarak, Edremit Belediyespor ile Soma Sotesspor Takımları hazırlık maçı yaptı. futbolcular, 90 dakika boyunca mücadele verip ter döktü .

Kaynak: İHA