Ediz Bahtiyaroğlu’nun İsmi Atatürk Stadı’nda Yaşatılacak

Eskişehirspor’un başarılı savunma oyuncusu Ediz Bahtiyaroğlu’nun kalp krizinden hayatını kaybetmesinin ardından Eskişehirspor yönetimi adını yaşatmak için harekete geçti.

Yönetim Kurulu tarafından alınan kararın ardından Eskişehir Atatürk Stadyumu’nun açık tribünün ismi Ediz Bahtiyaroğlu Tribünü olarak değiştirildi. Ediz’in adını her yerde yaşatmak istediklerini belirten Eskişehirspor İdari Asbaşkanı Ekrem Birsen, “Eskişehirspor olarak Ediz’in hatırasını ve anısını yaşatmak amacıyla Açık Tribünümüzün adı bundan Sonra Ediz Bahtiyaroğlu tribünü oldu.” ifadeleri kullandı. Eskişehirsporlu taraftarlar da Ediz Bahtiyaroğlu tribünü üzerinde gerçekleştirdikleri kareografi ile melek kanatları üzerinde Ediz’in 2 numaralı formasını açtı.

Eskişehirspor’un başarılı futbolcusu Ediz Bahtiyaroğlu, evinde geçirdiği kalp krizi Sonucu hayatını kaybetti. 26 yaşındaki genç futbolcunun ölümü Eskişehirspor camiasını hüzne boğdu. Futbol camiası tarafından da üzüntüyle karşılanan genç savunma oyuncusunun isminin yaşatılması için yönetim kurulu bir dizi karar aldı. Eskişehirspor İdari Asbaşkanı Ekrem Birsen, genç yaşta kaybettikleri Ediz’in isminin Atatürk Stadyumu’nda yaşatılacağını söyledi.

Birsen, şöyle konuştu:“Açık Tribünümüzün adı bundan Sonra Ediz Bahtiyaroğlu tribünü oldu. Bu uygulamamız yeni stadımızın açılışına kadar devam edecek. İnşallah iki yıl Sonra yeni stadımıza da geçtiğimizde Ediz’in ismi orada da yaşayacak. Dolayısıyla Ediz Türk futboluna efendiliği ve çalışkanlığı ile damgasını vuran bir futbolcu. Rabbim bizden çok seviyormuş ki yanına aldı diyelim. Taraftarımızın da dediği gibi Son transferimizi cennete yaptık.”EDİZ'İN ANISINA BEŞİKTAŞLA HAZIRLIK MAÇI OYNANACAKLige verilecek olan milli takım arasını Ediz’in anısına bir hazırlık maçı yaparak değerlendireceklerini kaydeden Birsen şöyle devam etti: “Beşiktaş Kulübü geçtiğimiz gün Ediz’in anısına milli maçların olduğu hafta bir hazırlık maçı oynama teklifi verdi. 13 Ekim’de Ediz’in anısına Beşiktaş’la Eskişehir’de bir müsabaka oynayacağız. Bu maça bütün taraftarımızın sahip çıkmasını bekliyoruz. O maçta Eskişehirspor bütün masrafları karşılayacak. Maç geliri olduğu gibi Ediz’in ailesine bağışlanacak.”Eskişehir Atatürk Stadyumu’nda da genç savunma oyuncusu Ediz Bahtiyaroğlu için hazırlık yapıldı. Açık tribünün üzerine ‘Ediz Bahtiyaroğlu tribünü’ ve ‘Kanatlanıp uçtuğun yerde Bahtiyar ol’ pankartı açıldı. Eskişehirspor ve Gençlerbirliği futbolcuları da ısınma hareketleri sırasında 2 numaralı Ediz forması giydi.Eskişehirsporlu taraftarlar da ‘Ediz ölmedi kalbimizde yaşıyor’ şeklinde tezahüratta bulundu. Eskişehirsporlu futbolcular sahaya, ‘Sevgiler yok olsa da sevgin hep var olacak. Ölüm bile güçsüz kalacak.’ yazılı pankartla çıkarak Ediz’e olan özlemlerini ifade etti.