Dünya Offshore Şampiyonası’nın 10. Ayağı Mersin’de Yapıldı

Dünya Offshore Şampiyonası'nın 10. ayağı olan İçel Büyükşehir Belediyesi Grand Prix'i İçel'de yapıldı.

Yarışmanın şampiyonu 9. ayakta olduğunu gibi yine Kerem Tuncer ve Alpay Akdilek ikilisinin kullandığı ECI Men Cosmetics teknesi oldu. 2012 Dünya Offshore Şampiyonası, İçel Büyükşehir Belediyesi Grand Prıx'i İsmet İnönü Bulvarı Barış Meydanı sahilinde başladı.

Şampiyonayı İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, İçel Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç ile çok sayıda davetli izledi. Havanın güneşli olması nedeniyle vatandaşlar da sahile akın ederek yarışmaları izleme imkanı buldu. 9 teknenin yarıştığı İçel Büyükşehir Belediyesi Grand Prıx'in de rüzgarın çıkması ile tekneler zor anlar yaşadı. Tekneler birbiri ile kıyasıya mücadele ederken, bazı tekneler takla atma tehlikesi atlattılar. 9. ayakta takla atan Süha Yenigül ve Portekiz'li Joao Fılıpe ikilisinin yer aldığı GHB Offshore Racing Team takımı 10. ayakta yarışamadı. Yine 9. ayakta takla atan Merat Leki ve Tuğberk Uca'dan oluşan Beşiktaş takımı ise yarışmadaki yerlerini aldılar. Yarışmada birinciliği dünkü yarışta olduğu gibi Kerem Tuncer ve Alpay Akdilek ikilisinin kullandığı ECI Men Cosmetics teknesi elde etti. İkinciliği ise Kerim Zorlu ve Cengiz Cennetoğlu ikilisinin kullandığı YKM teknesi elde ederken, Nevzat Arman ile Onur Özgül ikilisinin kullandığı Efe Project-Mitsubishi teknesi ise üçüncü oldu. Yarışmanın sonunda yarışta yarışan takımlar denizde tur atıp izleyicilerini selamladıktan sonra dereceye girenler podyuma çıkıp ödüllerini aldılar.

Ödül töreninde konuşan İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, İçel’i her alanda ileriye taşımak istediklerini ifade ederek, “5 yıl uğraştığımız Akdeniz Oyunları’nı aldık. İçel gelişen ve hızla büyüyen bir şehirdir. Büyükşehir olarak üstümüze düşen her çalışmayı yapıyoruz ve bundan sonrada yapacağız. İçel bundan sonra hep spor kenti olarak anılacak. Bunun için çalışmalar yapıyoruz. Spor müsabakalarının İçel’de yapılmasından çok mutluyum. İçel olarak bu yarışmaların burada yapılmasından onur duydum” dedi.

9. ve 10. ayak yarışlarının çok güzel geçtiğine vurgu yapan Özcan, “Yarışmalarda takla atan yarışmacılar için telaşlandık. Şükür ki en ufak bir sıyrık almadan kazayı atlattılar. İçel’de yaptığımız etkinlik buranın tanıtılması açısından çok önemlidir. Yarışan arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Biz yöneticiler olarak bu tür çalışmaları her zaman destekleyeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA