Ayvacıkta Kıran Kırana Bisiklet Yarışı

Samsun'un Ayvacık ilçesinde Bisiklet Şenliği ve 1. Kaymakamlık Kupası etkinliği düzenlendi.

Ayvacık Kaymakamlığı, Ayvacık Turizm Kültür Doğa Koruma ve Geliştirme Derneği (AYTUDER) ile Samsun Perşembe Akşamı Bisikletçileri tarafından ortaklaşa 1. Ayvacık Kaymakamlık Kupası düzenlendi.

Bisiklet yarışı 18 yaş altı ve 18 yaş üzeri iki grup halinde gerçekleştirildi.

Eynel Köprüsü yanındaki Ayvacık Kaymakamlığı önünden başlayan yarışta Ayvacık-Çarşamba kara yolunda Suat Uğurlu Barajı'na kadar asfalt yol katedildi. Barajın altında bulunan köprüden Yeşilırmak'ın güneyine geçen sporcuların zorlu arazi şartlarındaki mücadelesi başladıkları yer olan Eynel Köprüsü'nde sona erdi. Toplamda baraj gölü etrafında bir daire çizilerek 32 kilometrelik bir parkurun kat edildiği yarışmada, 18 yaş üstünde birinci Kerem Anıl, ikinci Ali Çakır ve üçüncü Yasin Kukur oldu. 18 yaş altında ise birinci Murat Durhan, ikinci Alperen Duran ve üçüncü Selim Okur oldu. Ödül töreninde konuşma yapan Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl organizasyonun başarı ile sonuçlandırılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Ayvacıkta doğa sporlarının geliştirilmesi adına ciddi çalışmalar yürüttük. Offroad, doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, kano ve dağcılık tutkunları ilçenin doğal mekanlarını kullanıyorlar. Ayvacık bisiklet sporu açısından da sayısız parkurlarla dolu. Bu potansiyelin değerlendirilmesi adına birincisini gerçekleştirdiğimiz bisiklet kupası etkinliğine gösterilen ilgiden de memnun kaldık. Bütün doğa tutkunlarını ve sporcuları ilçemize bekliyoruz" dedi.

Bisiklet Federasyonu Samsun İl Temsilcisi ve aynı zamanda Perşembe Akşamı Bisikletçileri Samsun Temsilcisi olan Yasin Kurt da Ayvacıktan memnun ayrıldıklarını ifade ederek, " Yarışmaya 3'ü Ankara ve 3'ü de Giresun'dan olmak üzere Samsun'dan katılanlar ile toplamda 60 sporcu katıldı.

Samsunda bu güne kadar gerçekleştirilememiş olan organizasyon Ayvacıkta başarı ile gerçekleştirildi.

Organizasyon mükemmeldi ve bundan iyi olamazdı. Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl'a ve AYTUDER Başkanı Ercan Albayrak'a teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA