Adnan Menderes Spor Tesisleri Bitme Aşamasına Geldi

Manisa Belediyesi’nin gençlere kazandırdığı spor tesislerinden birisi olan Adnan Menderes Spor Tesisleri bitme aşamasına geldi.

Tribünlerin büyük ölçüde tamamlandığı ve zemin çalışmalarının devam ettiği tesislerde inceleme yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Adnan Menderes Spor Tesisleri’nin kısa sürede açılışını yapmayı planladıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Cem Çöllü ve Park Bahçe Müdürü Serpil Çakır ile birlikte yapımı devam eden Adnan Menderes Spor Tesisleri’nde inceleme yaptı. Çalışmalar hakkında müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Ergün, tesislerde çalışmaların hızla ilerlediğini, hava koşullarının elverişli olması durumunda kısa sürede tesisleri Manisa gençliğine kazandıracaklarını söyledi.

Tesislerde tribünlerin büyük ölçüde tamamlandığını ifade eden Başkan Ergün, zemin çalışmalarının da hızla ilerlediğini ve tahmin edilen sürenin öncesinde tesisleri tamamlamayı planladıklarını ifade etti.

Tesislerin tamamlanmasıyla TOKİ 3 bölgesinin de hareketlilik kazanacağını dile getiren Başkan Ergün, “Yıllardır şehrin İzmir’e doğru ilerlediği tartışılıyordu. Bizim amacımız, bu bölgenin de hareketlilik kazanarak, bölge halkının yeni sosyal alanlara kavuşmasını sağlamak. İnşallah tesislerimiz tamamlandığında buradaki vatandaşlarımız ve tüm Manisalıların katılımıyla güzel bir açılış yapacağız” dedi.

“STANDARTLARA UYGUN YAPILIYOR” Adnan Menderes Spor Tesisleri’nin sadece bugüne değil, geleceğe de bir yatırım olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Tesisleri standartlara uygun olarak inşa ediyoruz. İleriki yıllarda profesyonel liglerde mücadele eden takımlarımız burada maçlarını oynayabilecek” dedi.

Tesisler hakkında bilgi de veren Başkan Ergün, “12 bin 400 metrekare alan üzerinde inşa edilen spor tesislerinde 6 bin 500 metrekare çim saha ve bin 500 kişilik tribün yer alıyor. Ayrıca tesis içerisinde kafeterya, 2 adet basketbol sahası, yaklaşık 50 araçlık otopark, bin 500 metrekare kapalı alan, hakem, ev sahibi ve misafir takım soyunma odaları ile birlikte WC ve duşlar yer alıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA