Adnan Bağrıaçık: Türkiye'de Basketbol Futbolun 20 Yıl Gerisinde

Uzun süre milli takımlarda görev yapan ve son olarak A Milli Basketbol Takımı'yla bu görevini bırakan Opr.

Dr. Adnan Bağrıaçık, Türkiye'de basketbolun futbolun 20 yıl gerisinde olduğunu söyledi.

Türkiye'de basketbolun "bilim-medikal" olarak futbolun tam 20 yıl gerisinde olduğunu belirten Doktor Bağrıaçık, "Bunun en önemli nedeni de federasyon yönetimi ve teknik kadroların sağlık kurulu ile koordine içinde olamayışıdır. Aslında basketbol federasyonunun çok seçkin özel bir sağlık kurulu var." dedi.

Ülkerspor'da çalışırken başkanlıklarını yapan Ali Doğan'ın federasyon başkan adaylığını, camia ve ülke adına bir şans olarak gördüğünü de belirten Bağrıaçık, "Ali Doğan bilimin her zaman izinde, cehaletin karşısında olmuştur. Basketbol camiası ilk fizyoterapistle Ali Doğan sayesinde tanışmıştır. Kulüpler bazında ilk kez dopingle mücadeleyi Doğan ile gerçekleştirmiştir. Üniversitelerle diyalog içinde sportif performans testleri uygulamasını Ali Doğan'la gerçekleştirmiştir. Salonların dezenfeksiyonu ve hijyeni basketbola Doğan'la girmiştir." diye konuştu.

Doktor Bağrıaçık, Ali Doğan'ın vizyonu, ağırlığı, camiayı, Türk ve dünya basketbolunu tanıması, otoriter kişiliği ile başarılı olacağını da belirterek, "Daha önce devlet bakanlığı yapmış bir yönetici kariyerine sahip Ali Doğan, Türk sporunun geleceği için büyük fırsattır. Bunu basketbol ailesi iyi değerlendirmeli. Ali Doğan'ın başkan adaylığı Türk spor camiasına hayırlı olsun." diyerek sözlerini tamamladı.