‘Pedal Pedal Vangölü’ Turu Tamamlandı

Bitlis’ten yola çıkarak Vangölü etrafındaki tarihi ve doğal güzelliklere dikkat çekmek amacıyla düzenlenen ‘Pedal Pedal Vangölü’ turu sona erdi. Bitlis’ten yola çıkan 60 bisikletçi 430 kilometrelik yolu kat ederek, Vangölü turunu tamamladılar.

El-Aman Hanı önünden 12 Eylül’de yola çıkan ekip, Tatvan, Ahlat, Adilcevaz, Erciş, Van, Edremit, Gevaş ve Tatvan’ın ardından Bitlis’te turu tamamladılar. Bitlis’te Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde turu tamamlayan bisikletçileri Bitlis Vali Yardımcısı Akif Pektaş karşıladı.

Bisikletçilere katılım sertifikası veren Pektaş, gazetecilere bir açıklama yaparak, Vangölü ve çevresindeki tarihi ve doğal güzelliklere dikkat çekmek amacıyla bu yıl 3’ncüsünü gerçekleştirdikleri ‘Pedal Pedal Vangölü’ turuna katılan bisikletçilere teşekkür etti. Pektaş “Bu yıl 3’ncüsünnü düzenlediğimiz ‘Pedal Pedal Vangölü’ turu çerçevesinde sporcularımız Vangölü çevresinde yaklaşık 430 kilometrelik bir yolu kat ederek bugün Bitlis’te turu sonlandırdılar. Burada amaç yöremizin tarihi ve doğal güzelliklerini bu organizasyonla tüm Türkiye ile paylaşmaktır. Ümid ediyoruz ki bundan sonraki etkinliklerde daha fazla bir katılımla yöremizin turizminin canlanmasına katkı sunacaktır. Burada emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Daha sonra konuşan Türkiye Bisiklet Federasyonu Bitlis İl Temsilcisi Mehmet Muhip Ada ise, bu yıl yapılan organizasyonda gösterilen ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “12 Eylül’de başlayan turumuzun bu yıl 3’ncüsünü gerçekleştirdik. 60 katılımcı ile 430 kilometre mesafe kat ettik. İlk gün zevkli olmasına karşın özellikle son gün zorlu bir etap oluyor. Son gün 130 kilometrelik bir yol kat ettik. Ancak kazasız bir tur tamamlamanın sevincini yaşıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Önümüzdeki, yıllarda daha fazla katılımla turlarımıza devam edeceğiz.”

Kaynak: İHA