Kartalspor-samsunspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig’in 3. haftasında Kartalspor kendi sahasında Samsunspor ile 2-2 beraber kaldı.

Maçtan Sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Besim Durmuş maça galibiyet için çıktıklarını ifade ederek, “Kartalspor olarak biz geçen yıl kurduğumuz kadroyu koruyarak daha tecrübeli, daha hazır bir takımdık. Maç içinde topa hakim gibi gözüksek de oyunun hızını kontrol edemedik. Samsunspor’un kontra atakla yükleneceğini biliyorduk. Maç içinde de hiç pozisyon yok iken 2 tane gol yedik. Özellikle iç sahada 2-0 geriye düşünce hem fiziksel hem de zihinsel olarak geriye düşüyorsunuz. Biz Kartalspor olarak bu skora teslim olmadık, mücadelemizi bırakmadık. Oyunda oynamaya çalışan, bir Kartalspor vardı. Maçın boyu uzadıkça fiziksel güç ortaya çıktı ve bizde bunu iyi bir şekilde idare edip 2 gol bulduk. Maç içinde maça ortak olan, mücadele eden geçen seneki ruhumuz geri döndü. Bu bizim için ileriye daha umutla bakmamız için önemli bir durum. Maç berabere bitti, birer puana razı olduk. Samsunspor’a bundan Sonra ki maçlarında başarılar diliyorum” dedi.

Kartalsporlu futbolcu Mehmet Uslu, Samsunspor maçına çok iyi hazırlandıklarını belirterek, “Geçen hafta bilindiği gibi Manisaspor’a mağlup olduk. Milli maçlar dolayısıyla lige verilen arayı iyi değerlendirip, Samsunspor maçına çok iyi hazırlandık. Deplasmanda kaybettiğimiz 3 puanı evimizde telafi etmeyi istiyorduk. Maçada bu şekilde başladık. Maçın ilk dakikalarında gelen erken gol bizim bütün oyun düzenimizi alt üst etti. İlk yarı birkaç pozisyon bulduk fakat değerlendiremedik. İkinci yarıya da şanssız bir şekilde gol yiyerek başladık. Bu dakikadan Sonra Samsunspor kendi yarı sahasına çekildi. Bizde takım olarak yüklenmeye başladık. Yalnız maç devam ederken 70. dakikada hakemin su molası vermesi bizi çok şaşırttı. Zaten her şey Samsunspor’un istediği gibi gidiyordu ve hakemde bir nebze buna katkıda bulunmuş oldu. Bütün olumsuzluklara rağmen biz maça asıldık ve ilk golü bulduk maçı bırakmadık ve daha Sonra 1 gol bularak eşitliği sağladık. Bu maçtan gereken dersleri çıkardık ve önümüzdeki maçlarda bu hatalara yer vermemeye çalışıcaz” diye konuştu.

Kartalsporlu oyuncu Erhan Kavak, maça galibiyet parolasıyla çıktıklarını fakat 2-0 geriye düşmelerine rağmen maçı bırakmayarak mücadeleyi berabere tamamladıklarını söyledi.

Samsunspor Teknik Direktörü Erhan Altın, Son dakikaya kadar oynadıkları pozitif futbolla galibiyeti hak ettiklerini belirtti.

Erhan Altın, 2-0 öne geçtikten Sonra oyunlarını bozmadıklarını aktararak, “Galipte olabiliriz mağlupta olabiliriz. Kartalspor maçın Son dakikasına kadar mücadeleyi bırakmadı ve skoru değiştirmek için örnek bir mücadele ortaya koydular. Kartalsporlu futbolcuları kutluyorum. Maç tam bitti, skor lehimize dediğimiz anda bütün güzellikler bir anda yok oldu. Yazık, bu emeğin karşılığı bu olmamalı” şeklinde konuştu

Maç esnasında bir taraftarın sahaya girmesi durumu hakkında da üzgün olduğunu belirten Erhan Altın, “Bir kulübün gerçek patronu taraftarlardır. Bu taraftar futbolcusuna, kulübüne sahip çıkmadığı sürece almış olduğu maçı, bugün ki gibi kaybeder. Birtek bu olaydan dolayı üzgünüm ve futbolcularıma da canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Samsunspor’un kalecisi Soner Şahin, enteresan bir maç olduğunu, erken gelen gollerin kendi açılarından olumlu bir Sonuç olarak yansıdığını ama ilerleyen dakikalarda maçın beraberliğe gelmesiyle mücadeleden 1 puanla ayrıldıklarını anlattı.

Samsunsporlu oyuncu Musa Yılmazer de maçın başında buldukları 2 golü, maçın Son dakikalarına kadar tuttuklarını ama daha Sonra yedikleri 2 golü hak etmediklerini belirtti.

Kaynak: İHA