Ertuğrul Sağlam: Mükemmel Bir Takım Değiliz, Ama İyi Bir Takım Oluyoruz

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kardemir Karabükspor’u 4-1 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, “Bugün şunu ortaya koyduk.

Biz mükemmel bir takım değiliz, ama iyi bir takım olma yolunda mücadele veriyoruz.” dedi.

Hem Galatasaray hem de Hollan’da da oynanan Twente karşılaşmasında etkili bir mücadele ortaya koymadıklarını hatırlatan Sağlam, şöyle konuştu: “Çok iyi oynadık, 10 kişi kalmamıza rağmen çok iyi oynadık, Galatasaray karşılaşmasında da şanssızdık. Dolayısıyla Bursaspor’u eleştirecek bir oyun zayıflığı ortaya koymadık. Bir hayal kırıklığı, tabii ki üzüldük ama gelecek adına kendimizi endişeye sokacak bir durum zaten yok. Bugün şunu ortaya koyduk. Biz mükemmel bir takım değiliz, ama iyi bir takım olma yolunda mücadele veriyoruz.”

LİGİN ÜST SIRALARINA TIRMANACAĞIZ

Güzel bir galibiyet aldıklarını belirten başarılı teknik adam, şöyle devam etti: “Ben bu çocuklardan, bu takımdan çok umutluyum. Sağa sola kafamızı takmadan, bugün bir başlangıç yaptık, bundan sonra da daha iyi bir futbol ortaya koyarak, ligin üst sıralarına tırmanmaya başlayacağız. Bunu bize söyleten, oyuncularımızın adamlıklarıdır. Hiçbir şekilde endişemiz yok. Bugün de oyuncularımıza ben teşekkür ediyorum. İyi bir mücadele ortaya koydular. Bol gol vardı. Takım savunması ile ilgili eksiklerimiz hala var. Onları da telafi etmeye çalışacağız."

TARAFTARIN HAKLI SEBEBİ VARDIR

"Tribünlerin boş olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruya ise başarılı hoca şu yanıtı verdi: “Olabilir, herkesin bir düşüncesi vardır. Biz işimize bakıyoruz. Onların desteği ile daha iyi şeyler ortaya koymayı biz de istiyoruz. Ama zaman zaman böyle şeyler olabiliyor. Biz hiçbir şeyden etkilenmeden daha da iyi olacağız. Gelsinler bize destek olsunlar. Takıma destek olmamalarını gerektirecek bir şey yok. İnşallah tribünleri tekrar eski haliyle görürüz. Taraftara kırgınlığımız yok. Onların da kendilerine göre haklı sebepleri vardır.”

İBRAHİM, GALİBİYET TARAFTARA HEDİYE EDİYORUM

İbrahim Öztürk ise Milli takım öncesinde zor bir dönem geçirdiklerin hatırlattı. İyi bir oyun ve iyi bir sonuçla hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını vurgulayan İbrahim, karambol pozisyonu dışında pozisyon vermeden çok iyi oynadıklarını ifade etti.

Birbirlerine çok inandıklarını belirten İbrahim, sonuna kadar maçı bırakmayıp, iyi mücadele ettiklerini belirtti.

Seyirci olarak biraz hayal kırıklığına uğradıklarını vurgulayan İbrahim, bunu hak etmediklerini ve buna alışık olmadıklarını kaydetti.

İbrahim, “Biz inanıyoruz, onlar da bize inansınlar. Bizi yalnız bırakmasınlar. Çok zor dönemler geçireceğiz. Onlara ihtiyacımız olacak. Bugün bizi yalnız bırakmayan taraftarımıza bu galibiyet hediye ediyoruz.” şeklinde konuştu.

MUSA, SERİYİ DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ

Musa da, maça iyi başladıklarını belirterek, “Kalemizde bir pozisyon vardı ve o da gol oldu. Bundan önceki maçlarımızı kaybetmiştik. Bu maçta kesinlikle galip gelmemiz gerekiyordu. Bunu da başardık. Bundan sonra bu seriyi devam ettirip daha üst sıralarda bulunmak istiyoruz. Milli takım arası gerçekten iyi geldi.” diye konuştu.

SKİBBE, HAYAL KIRIKLIĞI

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Michael Skibbe ise biraz hayal kırıklığı içerisinde olduklarını belirterek, şunları dile getirdi: “İlk yarım saat oyunun hakimiydik, topu ikinci bölgede tuttuk, golü de bulduk, golden sonra ipin ucunu kaçırdık. İyi pas oyunumuzu bozduğu için rakibimiz daha çok oyuna dahil oldu. Atılan gollerin birkaç tanesine de yardımcı olduk. İçeri girerken top bizdeyken, pas oynayacağımız yerde gereksiz top kaybından gol yedik. 2-1 gerideyken, rakibimiz daha iyi oynamaya başladı.

Pozisyonlar buldu. Bilal’in İlhan’a atacağı bir pas vardı. Yanlış düşündü. Eğer onu doğru kullanabilseydi beraberlik sağlanabilirdi. İlk 30 dakikadaki gibi konsantrasyonu gösterebilseydik buradan puan yada puanlar alabilirdik.”Bir gazetecinin, takımın tanınmaz hale geldiğini, nereye kadar gideceği yönündeki sorusuna ise Skibbe, “Sahada işimizi yapmamız lazım. Takımın potansiyel kalitesinin iyi olduğunu ilk 30 dakikada gösterdi. Bundan sonraki maçlarda gerekli puanları bu 30 dakikayı daha da uzatarak sağlamak zorundayız.” şeklince cevap verdi.Kardemir Karabüksporlu oyuncu Bilal, üzgün olduklarını, puan yada puanlar için geldiklerini ifade etti.

Geri pasla gol yediklerini hatırlatan Bilal , ikinci yarı ise Bursaspor’un daha iyi oynadığını kaydetti.

Bilal, bir an önce toparlanmaları gerektiğini ifade etti.

Anıl ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Maça iyi başladığımız söylenebilir ama kırılgan bir yapımız var. Bunu devam ettiriyoruz. Geriye düşebiliriz ama gole kadar iyi bir futbol sergiledik. Karabükspor taraftarından özür diliyoruz.”