Bursaspor Logolu Korsan Ürünlere El Konuldu

Bursa'da gerçekleştirilen operasyonda Bursaspor logosu taşıyan ancak korsan üretildikleri tespit edilen forma ve diğer ürünlere el konuldu.

Bursaspor resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''13 Eylül 2012 Perşembe günü, daha önce ekiplerimiz ve taraftarlarımız tarafından alınan istihbari bilgiler doğrultusunda önceden belirlenen depolara polis eşliğinde tesbit ve el koyma hukuksal işlemi gerçekleştirilmiş, 4 bin civarında kamyonetler dolusu Bursaspor Logolu forma ve diğer ürünlere el konularak tarafsız yeddiemine tevdi edilmiştir. Taklit ürünleri piyasaya süren, üreten ve aracılık edenler hakkında da tahkikat açılmıştır.''

Taklit ürünleri üretmenin ve pazarlamanın yasalara göre suç olmasının yanısıra, bu ürünlerin dayanıksız ve insan sağlığına aykırı kimyasallar içerdiği belirtilen açıklamada, ''Diğer yandan emeğe, üretime saygısızlıktır. Bursasporumuzun ekonomik gelirleri açısından da taklit ürünlerin üretilmesi, alınması satılması faaliyetleri ile her Bursasporlunun legal olarak mücadele etme gereği açıktır. Kulübümüzün hak sahibi olduğu ürünlerin taklitlerinin üretim ve pazarlama faaliyetlerinde bulunanlara yönelik hukuki operasyonlar müsabaka günlerinde rutin olarak diğer zamanlarda ise üretim ve pazarlama faaliyetleri yapılan yerlerde ara verilmeksizin devam edecektir'' denildi.

Muhabir: Volkan Bayraktar

Yayıncı: Erdem Gültekin

Kaynak: AA