Trabzonspor Zorlu Virajda

UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda Videoton'a elenen, Spor Toto Süper Lig'de ise 3.haftalık periyotda 4 puan çıkartarak eleştiri oklarını üzerine çeken Trabzonspor ligdeki kaderini belirleyecek zorlu maçlara çıkıyor.

Trabzonspor, oynanan Milli maçlar arası ardından kritik bir döneme giriyor. Bordo-mavili takım Spor Toto Süper Lig'de, oynayacağı maçlar geleceği görmesi açısından hayati önem taşıyor. Sahasında oynayacağı Sivasspor maçıyla başlayacak süreçte Karadeniz ekibi ardından ezeli rakibi Fenerbahçe'ye konuk olacak. İçel İdman Yurdu, Kasımpaşa ve Beşiktaş maçlarıyla zorlu bir dönemece girecek olan Karadeniz ekibi, 37 günde 5 maç oynayacak. Evinde oynayacağı Sivasspor maçını kazanıp sarı-lacivertli takımın karşısına moralli çıkmak isteyen Trabzonspor, İstanbul'da Fenerbahçe'yi devirerek taraftarıyla barışmayı hedefliyor.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise zorlu maçlar öncesi arayışa girdi. Giray Kaçar'ın kolundaki sakatlığın tekrar etmesi, Serkan Balcı'nın ise hastaneden yeni taburcu olması nedeniyle tecrübeli teknik adam savunma bölgesinde arayış içine girdi. Savunmanın solunu Emerson'a teslim etmeye hazırlanan Güneş, Stoper 'de ise Sol Bamba ve Mustafa Yumlu ikilisine forma vermesi bekleniyor. Sağ kanatta ise Serkan Balcı'nın yokluğunda Celustka ve Zeki Yavru'yu deneyen deneyimli teknik adam ilk tercihini ise Celustka'dan yana kullanması bekleniyor. Ancak diğer bölgelerde kullanacağı yabancı oyuncu sayına göre bu ismi belirleyecek.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, basına ve taraftara açık olarak gerçekleştirilen son antrenmanda ise orta saha bölgesinde Sapara, Alanzinho, Barış Özbek ve Olcan'ı denedi. İleride ise Halil ve Henrique'ye şans verdiği gözlenen deneyimli teknik adamın sonraki bölümlerde ise as takımda Marc Janko'da kullandığı gözlendi. Savunma bölgesindeki şablonu oturttuğu gözlenen Güneş'in orta saha ve forvet hakkındaki kararını ise sonra vereceği öğrenildi. SİVASSPOR MAÇI YENİ BİR DÖNEM OLACAK Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, oyuncularıyla yaptığı toplantılarda Sivasspor maçının kendileri için yeni bir dönüm noktası olacağını ifade etti.

Deneyimli teknik dam, oyun anlayışlarındaki tempoyu ve hızı yukarıya çektiklerinde daha iyi bir seviyeye geleceklerini belirtti.

Pozisyona girdiklerini ancak gol skorunu artırmakta sıkıntı yaşadıklarını belirten Güneş, skor üstünlüğünü sağlamaları halinde daha iyi ve göze hoş gelen bir futbol sergileyeceklerini futbolcularıyla paylaştı. Sorunların üstesinden çok çalışarak ve mücadele ederek gelinebileceğini ifade eden Güneş, ligin başı olduğunu ve hiç bir şey kaybetmediklerini söyledi.

Kaynak: İHA