Olimpiyat Şampiyonu Alptekin'in Adı Antalya’da Bir Caddeye Verilecek

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Londra 2012 Olimpiyatları’nda kadınlar bin 500 metrede şampiyon olan Aslı Çakır Alptekin'in ismini bir caddeye vereceklerini söyledi.

Milli atlet Aslı Çakır Alptekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ı ziyaret etti. Ziyarete milli atletin antrenörü İhsan Alptekin, annesi Hatice Çakır ve babası Adil Çakır da katıldı.

Ziyarette milli atlet ile sohbet eden Başkan Akaydın, şampiyon atletin olimpiyatta gösterdiği başarıyla çok gururlandıklarını ve kendisinin cumhuriyet tarihinin gururu olduğunu belirtti.

Verilecek armağan ve ödüllerle yaptığının değerinin ölçülemeyeceğini aktaran Akaydın, “Devletin bir takım şeyler yaptığını biliyorum. Biz mütevazı hediyelerle kendisini ödüllendirdik. Ama anne ve babasına teşekkür ediyorum. Böyle başarılı sporcunun önünü açmak, müsaade etmek çok özel bir şeydir. Biz Aslı’ya onursal ödül olarak Antalya’da bir caddeye adını vereceğiz. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nden bu konu komisyona gönderildi. Aslı, 75 milyonun kalbinde taht kurdu. O taht armağan olarak ölçülemez.” diye konuştu.

Ziyaret sonrasında Akaydın, olimpiyat şampiyonuna cumhuriyet altını ile porselen vazo hediye etti. Milli atlet Alptekin de Başkan Akaydın’a teşekkür ederken, “Çok önemli bir başarı elde ettik. Bunu Türkiye’ye dönünce daha iyi anladım. Herkese gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu .