Genç Sporcular Turnuva Öncesi Ter Döktü

Spor Toto Teşkilatı ve Şanlıurfa Valiliği destekleri ile düzenlenen Anadolu Spor Akademisi Projesi’nin Şanlıurfa seçmeleri başladı.

Hakkari, Ağrı, Muş, Erzurum ve Sonra Van’da kurduğu takımlarla başarıları ile Avrupa’da adından söz ettiren Anadolu Spor Akademisi 14-18 Ekim tarihinde İspanya’nın Barselona şehrinde düzenlenecek olan Costa Brava turnuvası öncesinde yetenek avına çıktı. Son olarak bugün 11 Nisan Stadyumunda organize edilen büyük seçmelerde Şanlıurfa’nın minikleri İspanya’ya gidebilmek için ter döktü.

Şanlıurfa Teknik Koordinatörü Nazım Saraçoğlu, Teknik sorumlu Mustafa Abak ve Genel Koordinatör Yardımcısı Burhan Topuz gözetiminde 11 Nisan stadyumunda sabah saatlerinde yapılan seçmelerde 26 kişi ön elemelerde başarılı oldu. Daha Sonra teknik heyetin yapacağı antrenman ve çalışmalar Sonrasında İspanya’ya gidecek U12 kadrosu belirlenecek. 15’e inmesi düşünülen seçmelerin zor olacağını söyleyen Anadolu Spor Akademisi (ASA) Genel Koordinatör Yardımcısı Burhan Topuz, “Diğer illerimizde de başarılı organizasyonlar düzenledik. Nitekim Avrupa’da yapılan turnuvalar da başarılarımızı katlayarak şampiyonluklar elde ettik. Fakat Şanlıurfa’da bambaşka bir dayanışma gördük. Öyle ki Şanlıurfa halkı bu organizasyonu sahiplenmiş durumda. Aileleriyle beraber gelen yüzlerce çocuk ve spor camiasının ilgisi büyüledi. Bu durum bizi mutlu etmekle beraber sorumluluğumuzu artırıyor” dedi.

“COSTA BRAVA’DAN ŞAMPİYON DÖNECEĞİZ”
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in organizasyona başından beri destekleri olduğunu hatırlatan ASA Şanlıurfa Teknik Koordinatörü Nazım Saraçoğlu, “Gençlik Spor Bakanımız Suat Kılıç’ın yanı sıra Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü ve Şanlıurfa Valimiz Celalettin Güvenç, gerek astırdıkları billboardlar gerekse başarımıza katkı yapacak birçok desteği ile bizleri mutlu etmiştir. Bugün burada yapılan büyük seçmelerde Valimizin katılımı da bekleniyordu. Programında olmasına rağmen şehit asker ve polisimizin bulunmasından kaynaklanan başka nedenlerden dolayı katılamadı. İlçelerimizden de beklenenin üzerinde yetenekli adayın katılımı mutluluk verici. Umuyoruz ki ASA Erzurum takımının elde ettiği dereceden üstünde bir dereceyle İspanya’dan geleceğiz. Şampiyonluğu mutlak görüyoruz. Birçok meziyetli çocuğun olması seçmelerimizde oldukça zorlanmamıza neden oldu. Bu arada Şanlıurfa’da ki spor camiasının organizasyonu tamamen sahiplenmesi de ayrı bir gurur bizim için” diye konuştu.

Kaynak: İHA