Bursaspor Çıkış Arıyor

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında sahasında ağırlayacağı Kardemir D.Ç Karabükspor’u mağlup ederek çıkışa geçmenin hesaplarını yapıyor.

Yeşil-beyazlı ekip, Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında yarın evinde Kardemir D.Ç Karabükspor’u konuk edecek. Lige Kayserispor galibiyeti ile başlayan ancak İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Galatasaray karşılaşmalarında sahadan boynu bükük ayrılarak ilk 3 maçta yalnızca 3 puan toplayabilen yeşil-beyazlılar, Karabükspor’u mağlup ederek hem ligde taraftarı önünde ilk galibiyetine imza atmak, hem de yeni bir seri başlatmanın planlarını yapıyor. Yeşil-beyazlı ekipte sakatlığı süren genç stoper Serdar Aziz dışında eksik oyuncu bulunmazken, Alfred N’Diaye’nin durumunun ise maç saati belli olacağı bildirildi.

KARDEMİR D.Ç KARABÜKSPOR İLE 13’ÜNCÜ RANDEVU

Yeşil-beyazlılar, Kardemir D.Ç Karabükspor ile 13’üncü randevuya çıkacak. İki ekip arasında bugüne dek oynanan toplam 12 karşılaşmanın 6'sını mavi-kırmızılılar kazanırken, 4 müsabakadan Bursaspor galibiyet ile ayrıldı. 2 karşılaşmada ise puanlar paylaşıldı. Süper Lig'de oynanan 10 karşılaşmada ise Karabükspor 5 kez sahadan 3 puan ile ayrılmayı başarırken, yeşil-beyazlı ekip 3 galibiyet aldı. Timsah, bugüne dek oynanan 12 müsabakada rakip fileleri 17 kez havalandırırken kalesinde 18 gole engel olamadı. Geçtiğimiz sezon ligin ilk yarısında rakibine deplasmanda 3-1’lik skorla mağlup olan Timsah, evinde oynadığı karşılaşmada ise sahadan 3-0 galip ayrılmayı başarmıştı.

SAĞLAM’IN KOZU BATALLA-PİNTO

Bursaspor’un yarınki zorlu karşılaşmadaki en büyük kozu yine formda oyuncular Batalla ve Pinto olacak. Yeşil-beyazlı ekipte ‘bitirim ikili’ olarak anılan ve hücum hattındaki etkili performanslarıyla dikkat çeken Arjantinli yıldız Pablo Martin Batalla ile Şilili golcü Sebastian Pinto, Sağlam’ın Karabükspor karşısındaki en büyük kozu olacak. Yıldız ikili, yeşil-beyazlıların geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında sahasında Karabükspor ile oynadığı ve sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrıldığı karşılaşmada rakip filelere 1’er gol atma başarısı göstermişti.

TAHACAN’A FORMA GÖZÜKTÜ

Bursaspor’un alt yapıdan kadrosuna kazandırdığı genç stoper Tahacan Velioğlu’nun, Serdar Aziz’in sakatlı nedeniyle yarınki karşılaşmada ilk 18’de yer alması bekleniyor. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın defans mevkiinde alternatif oyuncu bulunmaması nedeniyle genç oyuncuya forma şansı tanıyabileceği bildirildi.

DÜDÜK ABDULLAH YILMAZ’DA

Bursa Atatürk Stadyumu’nda oynanacak ve 20.30’da başlayacak karşılaşmada Trabzon bölgesi üst klasman hakemlerinden Abdullah Yılmaz düdük çalacak. Yılmaz’ın yardımcılıklarını ise Cemal Bingül ve Mehmet Kısal yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Tayfur Özkan olacak.

MUHTEMEL KADRO

Yeşil-beyazlı ekibin yarınki karşılaşmaya şu 11’le çıkması bekleniyor: “Carson, Basser, Ömer, İbrahim, Vederson, Ozan, Musa, Murat (N’Diaye), Sestak, Batalla, Pinto.”

Kaynak: İHA