Türkiye Tarihin En İyi Fifa U20 Organizasyonu İçin Deklarasyon İmzaladı

2013 yılında 24 takımın 7 şehirde toplam 52 müsabaka yapacağı FIFA 20 yaş altı dünya kupası için FIFA’nın Zürih’teki merkezinde FIFA Başkanı Sepp Blatter’in de katılımıyla deklarasyon töreni düzenlendi.

Törende Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Bayhan, UEFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik’in yanı sıra müsabakaların yapılacağı yedi şehrin vali ve belediye başkanları hazır bulundu.Gelecek yaz ayında düzenlenecek organizasyon FIFA’nın dünya kupasından sonra en değerli ikinci organizasyonu olarak dikkat çekiyor. Organizasyona Türkiye’den Antalya, Bursa, Kayseri, Trabzon, Rize, İstanbul ve Gaziantep şehirleri ev sahipliği yapacak.İmza töreninde misafirlere hoşgeldiniz diyen FIFA Başkanı Sepp Blatter, kendileri ve futbol için mükemmel ve çok güzel bir gün olduğunu söyledi.

İmza töreni vesilesi ile FİFA’nın Türkiye ile buluştuğunu ifade eden Blatter, bunun tam anlamıyla bir zirve olduğunu belirtti.

Blatter, "Türkiye’deki futboldan çok büyük bir övgüyle bahsetmek istiyorum." dedi.

Dünyada futbolun 300 milyonluk bir aile olduğunu anlatan Blatter, herkesin melek olamayacağını ifade etti.

Blatter, futbolun bir yaşam okulu olduğunu belirtirken, bu okulda en önemli organizasyonun U20 olduğunu söyledi.

20 yaş altı futbol turnuvasının FIFA’nın en eski ve ikinci büyük organizasyonu olduğunun altını çizen Blatter, dünya futboluna damga vuran futbolcuların geçmişte bu organizasyonlarda parladığını ifade etti.

Türkiye’nin içinde bulunduğu jeopolitik zorluğa da dikkat çeken Blatter, "Futbolun sosyal ve kültürel yönü bölgede daha barışçıl bir ortam getirecektir, bizler siyasi bir ortama giremeyiz, bizler barışçıl ortamlar oluşturabiliriz, bu zirve başarıyla gerçekleştirilecektir." diye konuştu.

Programda söz alan Futbol Federasyonu Onursal Başkanı Şenes Erzik ise "U20’yi bize verdiğiniz için ve yıllar içinde bize gösterdiğiniz itimata çok teşekkür ediyorum. Türkiye U20 turnuvasını dünya kupası ayarında bir başarı ile gerçekleştirecektir." dedi.

Programda daha sonra FIFA başkanı, başkan yardımcısı ve Türkiye Futbol Federasyonu başkanı, yedi şehrin vali ve belediye başkanları 2013 U20 turnuvasının en iyi şekilde düzenleneceğine dair ortak bir deklarasyona imza attı .