Milli Atıcı Karagöl’dan Olimpiyat Değerlendirmesi

Londra’da düzenlenen 2012 Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi 10 metre havalı tabanca ve 50 metre serbest tabanca atışları kategorilerinde temsil eden ve finali 2 puanla kaçıran Ordulu milli sporcu Cevat Karagöl, madalya alamadığı için üzgün olduğunu söyledi.

Milli sporcu Karagöl, Ordu’da çalışmalarını sürdürecek yeterli tesisin olmayışından yakınırken, “2008 yılında dönemin valisi bana söz vermişti ama halen bu tesis yapılamadı. Şimdi Londra’dan madalya alamadan döndüm. Ben Son kez 2016 olimpiyatlarına katılacağım. Bugün’den bir tesis yapılmasını istiyorum. 4 yıl çalışıp bu ülkeme madalya kazandırıp yüzüm gülerek konuşmak istiyorum” dedi.

Milli atıcı Cevat Karagöl yaptığı açıklamada finali iki puanla kaçırdığını belirterek, “Londra Paralimpik Oyunları benim ikinci olimpiyatım oldu. Londra’ya biz 67 kişi ile katıldık. Kendi alanımda 2 branşta atış yaptım. Bu atışlarda başka zamanki atışlarımın üzerine çıktım. Ülkemi iyi temsil ettiğime inanıyorum. Hocalarım da aynı görüşteler. Ben biraz daha beklentiliydim ama finali 2 puanla kaçırdım” diye konuştu.

Ordu’da amatör ve ferdi spor dallarının tesisleşmesinde sıkıntı olduğuna değinen Karagöl, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “2008 yılında dönemin valisi bana tesis konusunda söz vermişti. 2009-2014 yıları arasında Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün kalkınma programları var. Bu programda da bu tesis var. Ama bu tesis yapılamadı. Olimpiyatlarda bunun bana etkisi oldu. Ordu’dan Ankara’da gittiğimde dört dörtlük antrenman yapabiliyordum. Biz amatör bir iş yapmıyoruz. Yaptığımız profesyonel bir iş. Ülkemizi dünyanın en büyük organizasyonunda temsil ettik. Ordu’da daha güzel ortamlarda hazırlanmak isterdim. Olimpiyatlara benim beynimde düşündüğüm gibi gitseydim, bu potansiyeli kendimde görüyorum, madalya ile ülkeme dönerdim. Bu benim ikinci olimpiyatımdı. 2016’da Son olimpiyata katılıp atıcılık sporunu bırakacağım. Benim şimdiden yetkililerden bir isteğim var. Ben 2016 olimpiyatlarına katılacağım ve bugün tesise başlayalım. Bu zaman kadar temsil etmeyle alakalı konuştum. 4 yıl daha iyi çalışıp ülkeme madalya getirmek istiyorum. Ben çok büyük emek sarf edeceğim bugünkü gibi olursa yine aynı Sonucu alırız. Bugün bu tesisler yapılırsa 4 yıl Sonra madalya aldığım da konuşurken yüzüm daha çok gülecek ve ülkeme faydalı olduğum diyebileceğim.”

Kaynak: İHA