Kılıç: Tesisler, Akdeniz Oyunları'na Yetişecek

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2013'te yapılacak Akdeniz Oyunları'nın açılış seremonisine tesislerin yetişeceğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2013’te yapılacak Akdeniz Oyunlarının tesislerini incelemek için İçel’e geldi. Yenişehir ilçesinde inşaatı süren stadyum alanında incelemelerde bulunan Kılıç, yetkililerden inşaat ile ilgili bilgi aldı. Akdeniz Oyunları çerçevesinde kentte yapımı süren tesislerin, gerek altyapı gerek üstyapı anlamındaki çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade eden Kılıç, inşaatlarla ilgili şu an için herhangi bir sıkıntının bulunmadığını kaydetti.

Kılıç, ''2013'te yapılacak Akdeniz Oyunları'nın açılış seremonisine tesislerin yetişeceği yönündeki kanaatim devam ediyor.'' dedi.

İçel Stadyumu otoban ile bağlantısı olmayan bir yerde inşa edildiğine dikkat çeken Kılıç, şöyle devam etti: “İnşaatlarla birlikte eş zamanlı olarak İçel Stadyumu'nun otoban bağlantılarını gerçekleştirmek üzere Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğümüz hummalı bir çalışma yürütüyor. Bu anlamda kendi bakanlık çalışanlarımın yanı sıra, Ulaştırma Bakanlığı personeli ve sayın Bakan Binali Yıldırım'a teşekkür ederim. Bana göre çalışmalara sorunsuz şekilde devam ediliyor. Fakat bugün gelişimizle birlikte haberdar olduğumuz, işçilerin bazı sorunları var. Hükümet temsilcisi olma hassasiyetiyle, birazdan işçilerin yanına geçeceğiz. Onların da sıkıntılarını dinleyeceğiz. Varsa bir problem, çözümüne katkı vermeye çalışacağız. Çünkü inancımız gereği, işçi haklarının zamanında ödenmesi katı talimatımızdır. Para problemi olmayan bu işin çalışanlarına vaktinde ve dakikasında hak edişlerinin ödenmesi gerekiyor. Dolayısıyla büyütülmesi gereken bir konu olduğu kanaatinde değilim. Burada da zaten işçilerimizle görüşüp konuşacağız.'' Son bir kaç ay içerisinde tesis inşaatlarında büyük değişikliklerin olduğunu aktaran Kılıç, ''Özellikle son 2-3 ay içerisinde bu inşaatları görmeye gelenler, ne değişikliklerin olduğuna bugün şahit olabilirler. Aslında bunun en iyi örneği bir önceki ziyaretimde de stadyuma beraber geldiğimiz basın mensubu arkadaşlardır.'' ifadelerini kullandı.

ALACAKLARINI TAHSİL EDEMEYEN İŞÇİLER EYLEM YAPTI

Öte yandan stat inşaatında çalışan işçiler yaklaşık 3 aydır alacaklarını tahsil edemediklerini öne sürerek Suat Kılıç gelmeden önce iş bırakma eylemi yaptı. Kılıç, “Grev var” diye pankart açıp eylem yapan işçilerin yanına gitti . Kılıç bir kenarda bekleyen işçilerle görüştü.
Burada işçilere seslenen Kılıç, yaşadıkları sıkıntıları dün gece duyduğunu ve dosyayı önüne alarak incelediğini söyledi.

“Çözüm için gerekeni yapacağımdan en ufak bir endişeniz olmasın” diyen Kılıç, "Bugüne kadar birikmiş olan alacaklarınız, yani 1 Eylül tarihine kadar bütün alacaklar, önümüzdeki hafta içerisinde tamamı sizlere ödenmiş olacak. İçel valimiz de yanımda. O, konunun takipçisi olacak. Ben de gerekli bilgiyi kendisinden alacağım. Bundan hiçbir tereddüdünüz olmasın. En ufak bir tereddüt istemiyorum. Daha önce de bu şantiyeyi ziyaret ettim, sizlerle görüştüm. Bugün de geldim, sizlerle görüştüm. Allah kaza bela vermesin, sizlerin yanındayım. Ödemelerinizin en kısa sürede gerçekleşeceğini sizlere beyan ediyorum. Önceden bu işler nasıl yapılıyordu biliyorsunuz. Eskiden bir yerde sorun varsa, siyasetçiler oraya gitmezdi. o eski dönemler bitti. Bundan sonraki süreçte valimiz her hafta sizleri ziyaret edecek. Sorunlarınızın olup olmadığını görüşecek. Ama sizden tek ricam var; bu önemli işi başarabilmemiz için öğlen yemeğinizi yer yemez işinizin başına dönün.'' diyerek sözlerini tamamladı.Daha sonra hatıra fotoğrafı çektiren Kılıç’ı işçiler alkışlarla uğurladı .