Antalya ‘Volvo Ocean Race’e Aday

Dünyanın en prestijli yelken yarışı Volvo Ocean Race’e aday 16 Avrupa kentinden biri olan Antalya’da yarışla ilgili tanıtım toplantısı DTO’da gerçekleştirildi.

Antalya, dünyanın en prestijli yelken yarışı olan Volvo Ocean Race’ye 2013-2014 ve 2017-2018 yıllarında ‘Durak’ ya da ‘Bitiş’ limanı olmak için 15 Avrupa kentiyle birlikte aday oldu. Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi’nde Volvo Ocean Race’ye aday olan Antalya’da sektör temsilcilerine ve ilgililere tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya yarışları organize eden The Sports Consultancy Genel Müdürü Robert Datnow, Başdanışman Ashley Blake, ORG Sports temsilcisi Orhan Gorbon ve AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel ile sektör temsilcileri katıldı.

The Sports Consultancy Genel Müdürü Robert Datnow yaptığı sunumda, yarış rotaları, ekonomik getirileri ve istatistikler hakkında bilgi verdi.

AK Parti Antalya Milletvekili Türel de Antalya Limanı’nın Serbest Bölge ile yan yana olmasının gümrük işlemleri açısından büyük kolaylıklar sağlayabileceğini, sözleşmenin yapılması halinde önümüzde bulunan 1 yıllık sürede bütün kurumların ve ilgili bakanlıkların desteğiyle Yarış Köyü’nün rahatlıkla kurulabileceğini belirtti.

Volvo’nun önderliğinde 1999 yılından bu yana gerçekleştirilen yarışlar, dünyanın en geniş tekne yarışı olma özelliğini taşıyor. Tamamı profesyonel denizcilerden oluşan 11 kişilik takımlar, birbirinden hızlı tekneleriyle okyanus sularında mücadele ediyor. 9 ay süren bu mücadelede dünya çapında belirlenen limanlara uğrayan yarışçılar ve yarışın takipçileri için bu limanlarda ‘Yarış Köyleri’ kuruluyor. Yarış Köylerinde ortalama 10 gün süre ile liman kentleri çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Dünyada ortalama 3 milyon kişinin takip ettiği yarışlar, spor kanalları, sosyal medya ve yazılı basın aracılığıyla da geniş kitlelere ulaşıyor .

Kaynak: İHA