Trabzonspor Ligde Seri Peşinde

Trabzonspor’un başarılı oyuncuları Giray Kaçar ve Alanzinho, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenledikleri basın toplantısı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladılar.

İlk olarak söz alan savunma oyuncusu Giray Kaçar, ligde henüz bir şey kaybetmediklerini belirterek, “Ligde 3 haftayı geride bıraktık. 1 beraberlik, 1 mağlubiyet ve 1 galibiyet sonucunda 4 puanımız var. Şuan ligde çok bir şey kaybetmedik. 3 maçı geride bıraktık ve ara verdik. Bu arada iyi çalıştık. Takım olarak iyi bir ekibiz. Avrupa'nın vermiş olduğu yorgunluklar oldu ve bunları atlattık. Önümüzde Sivasspor maçı var. Sivasspor maçı bizim için çok önemli. Bu maçı kazanıp seri yapmamız gerekiyor” dedi.

Savunma oyuncusu Giray sakatlığıyla ilgili olarak ise, “1 haftadır bireysel idman yapmaya başladım. 2 gündür takımla birlikte çalışıyorum. Şuanda ufak tefek problemlerim var. Kendime güveniyorum. Ancak hocamız karar verecek" cevabını verdi.

Giray, Milli Takım ve takımdaki yabancı oyuncularla la ilgili sorulara şu cevabı verdi: "Benim de Milli Takım hedefim var. Milli Takım formasını terletmek mutlu ediyor beni. Çeşitli zamanlarda çağrıldım. Benden faydalanmak istedikleri zaman yeniden çağırırlar. Şuanda destekliyoruz. Duacısıyız. Önümüzdeki maçlarda Milli takımın başarılı olmasını çok istiyorum. Sağlık durumum iyi olduğunda davet edileceğimi de düşünüyorum. Öncelikle yabancı oyuncularımız hepsi bir birinden kaliteli. Alanzinho'nun dediği gibi hocamız çeşitli rotasyonlarla hepsinden faydalanmaya çalışıyor. Takıma nasıl faydalı olacaksa hocamız ona göre rotasyon içerisinde. Yadırgamıyorum. Çalışıp istedikten sonra bu formanın hakkını verdikten sonra bu durumun iyi olduğunu düşünüyorum.”

Savunmada yaşanacak rekabet ile ilgili olarak ise Giray, "Takıma bu sezon Bamba ve Emerson dahil oldu. İkisi de kaliteli oyuncular. Stoper ve sağ bek, sol bek mevkiinde iyi bir rekabet olduğunu düşünüyorum. İyi bir rotasyon içerisinde olacağımızı düşünüyorum. Takımın geniş bir kadrosu var ve biz bu durumun üstesinden geleceğimizi inanıyorum” şeklinde konuştu.

ALANZİNHO: “SİVASSPOR VE FENERBAHÇE MAÇLARI LİGDEKİ KADERİMİZİ BELİRLEYECEK”
Trabzonspor Brezilyalı oyuncusu Alanzinho ise, "Çok iyi geçen bir hazırlık dönemi sonrası sezona iyi bir başlangıç yapamadık. Lige verilen bu arada yaptığımız hatalar üzerine düşünmek bu hataları tekrar yapmamak için yeterli zamanımız oldu. Şimdi önümüzde ligdeki kaderimizi çizecek iki önemli Sivasspor ve Fenerbahçe maçı var. Bu iki maçtan alınacak olan 2 galibiyet bize çok büyük bir ivme kazandırabilir. Hedef olarak bunları belirledik. Bu ivmeyi yakalarsak ligin gerisi için çok önemli bir adım atmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Alanzinho takımda 12 yabancı oyuncunun olması kendisini nasıl etkilediği şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi: “12 kişilik yabancı grubu büyük. Her oyuncunun kendine has seviyesi var. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Herkes takım içerisinde yerini sağlamlaştırmaya çalışıyor. Dolayısıyla kadro dışında kalan oynayamayan oyuncular oluyor. Ben ve diğer yabancı arkadaşlarım bu işe olumlu tarafından bakarak her an takıma nasıl katkı sağlayabilirimin üzerinde çalışıyoruz. Tabi ki herkes oynamak ister. Ama günümüz futbolunda bu mümkün değildir. Mutlaka dışarıda kalan birileri olur. Dışarda kaldığınızda da bu olumlu düşünceyi düşünüp takıma katkı sağlamanız gerek."

Alanzinho, Trabzonspor'da gerçek futbolunun yüzde kaçıyla oynadığının sorulması üzerine, “Kişisel fikrim şöyle ilk günden bu güne yol aldım. Takımın şampiyonluk mücadelesi verdiği dönemde belirli maçlarda takıma ciddi katkılar sağladım. Hem bir oyuncu olarak hem de insan olarak buraya geldikten sonra olgunlaştığımı hissediyorum. Meselelere, futbola, hayata daha olumlu bir yerden bakıyorum. Şehri iyi tanıyorum, kulübü iyi tanıyorum. Buranın bir parçasıyım. Etraftaki insanlarda bana bunu hissettiriyor ve çok mutlu oluyorum" yorumunu yaptı.

Orta sahadaki rekabet ilgili olarak Alanzihno, "Az önce söylediğime paralel bir şey söyleyeceğim. Bu yaşadığımız durum hocanın kapısının herkese açık olduğunu gösteriyor. Siz olumlu tarafından baktığınızda forma şansı bulamadığınız dönemde iyi bir şekilde çalışırsanız forma bulabilirsiniz. Mesela ben Karübkspor'da ki ilk maçta ilk 11'de yer bulamadım. Ama sonra çalıştım ve forma şansı buldum. Şimdi kişisel olarak performansımı üst düzeyde tutup formamı bırakmak istemiyorum. Hepimiz buna olumlu tarafından bakıp mümkün olduğu kadar en yüksek katkıyı sağlamaya çalışacağız” yorumunda bulundu .

Kaynak: İHA