Türk Telekom, Kadroyu Tamamladı

Beko Basketbol Ligi 2012-2013 sezonu çalışmalarını yaklaşık bir aydır yerli oyuncularıyla sürdüren Türk Telekom, antremanlara bu hafta itibariyle yabancı oyuncuların da katılımıyla tam kadro devam ediyor.

Yeni sezonda Başantrenör Koray Eş'in yöneteceği Türk Telekom'da, Eş'in yardımcılığını eski Telekomlu Tunç Girgin, Fehmi Özsümer, Savaş Özkaynak ve Gökhan Turan yapacak.

Transferler hakkında değerlendirme yapan, Türk Telekom Başantrenörü Eş, "Bir ayı aşkın bir süredir yerli oyuncularımızla yaptığımız çalışmaları, yabancı oyuncularımızın da katılımıyla hızlandırdık. Geçen sezondan Ceyhun Altay, Uğur Can Öğüt, Rahim Rızvanoğlu, Hazer Avcı ve Baki Görür, Deniz Can Çevik ve Tunahan Dikmen'i kadromuzda tuttuk. Dış transferde ise Pınar Karşıyaka'dan Alper Saruhan, Olin Edirne'den Polat Kocaoğlu ile anlaştık ve yabancı transferini ise Euroleague tecrübesi bulunan Cedric Banks, NBA'de ter döken geçtiğimiz sezonu Tercas Teramo'da geçiren Dee Brown, Hırvat Pivot Drago Pasalic'i ve Sloven oyuncu Miha Zupan ile anlaşarak gerçekleştirdik. Yabancı oyuncularımız, NBA'de ve Euroleague'de ter dökmüş tecrübeli oyuncular. Onların da yardımıyla tecrübe kazanacak olan genç oyuncularımızla birlikte yeni sezonda mücadeleci ve hırslı bir takım olmak istiyoruz. Önümüzdeki sezonda tüm ekiplere başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Türk Telekom, kadrosunu tamamlamasıyla birlikte önümüzdeki haftalarda bir dizi hazırlık maçları oynayarak yeni sezon hazırlıklarını sürdürecek

Kaynak: İHA