Torku Konyaspor Moral Arıyor

PTT 1. Lig takımlarından Torku Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, morale ve 3 puana ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Torku Konyaspor’un kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan teknik direktör Hüsnü Özkara, PTT 1. Lig’in ilk 2 haftasında beklemedikleri mağlubiyetler aldıklarını hatırlattı. Özkara, yaptıkları transferlerle favori olarak gösterildikleri ligin başında alınan sonuçların herkesten çok kendisini üzdüğünü kaydetti.

Bu sezon yeni bir format içerisinde oyun oynamaya çalıştıklarını ifade eden Özkara, “Konyaspor takımı önce savunalım, defansı kaleye yakın kurup ileride bulduğu pozisyonu değerlendirip gole gitmeyi düşünüyordu, az atak ama netice hedefleniyordu. Ne zaman ikinci yarının sonlarına doğru skor lazım oldu çıkılıyor ve Gol yeniliyordu. Biz bu sene takımın boyunu kısaltıp top oynamaya çalışıyoruz ama arkada defansla kale arasında büyük boşluk oluşuyor. Burada en önemli yapmamız gereken kademedir. Blokların arasını kapatıp kademeyi iyi yapmamız lazım. Maalesef bu kademe sıkıntı çekiyoruz inşallah bunu en kısa zamanda düzelteceğiz” dedi.

PTT 1. Lig’in 3.haftasında 16 Eylül Pazar günü Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u konuk edeceklerini anımsatan Hüsnü Özkara, bu maçtan 3 puanla ayrılmak istediklerini bildirdi. Morale ve 3 puana ihtiyaçları olduğunu dile getiren Özkara, “76 maçta 15 mağlubiyet alan Hüsnü Özkara’ya 2 maçta 2 mağlubiyet yakışmadı. Ben inanıyorum ki, oyuncu arkadaşlar Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçıyla birlikte bir çıkışa başlayıp bu takımı arzu edilen yere taşıyacaktır. Fiziksel ve psikolojik olarak hazırız artık bir morale ve 3 puana ihtiyacımız var. Biz bu 3 puanı biran önce alırsak göreceksiniz ki, çok güzel olacak. Bu nedenle herkesin desteğine ihtiyacımız var. Bir tane Konyaspor var başka yok. Sahadaki başarısızlıkla Konyaspor’un kurumsal kimliğine zarar verecek davranışlarda bulunmamak lazım. Elbette takım eleştirilecek bizde bu eleştirilerden payımızı alacağız ama bu eleştiriler kurumsal kimliğe zarar vermemeli” diye konuştu.

Kaynak: İHA